Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Ο Μάνος Κόνσολας από Κάλυμνο για θέματα αλιέων και για καταβολή οφειλομένων από μεταφορικό ισοδύναμο (video)

Ο Μάνος Κόνσολας από Κάλυμνο για θέματα αλιέων και για καταβολή οφειλομένων από μεταφορικό ισοδύναμο (video)

53 προβολές

Την Κάλυμνο επισκέφτηκε το διήμερο 4 και 5 Ιουλίου 2022 ο πρώην Υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας.

Το Μάνο Κόνσολα  συναντήσαμε την Τρίτη πρωί, 5 Ιουλίου 2022, κατά την επίσκεψη του στο Γραφείο Επάρχου, όπου και μας παραχώρησε μία  σύντομη, αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη,ενώ απάντησε  σε ερωτήσεις που του θέσαμε.

Θέματα Αλιείας

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε  στις ενέργειες που εκδηλώθηκαν για την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών και των κινήσεων τουρκικών αλιευτικών σκαφών που ψαρεύουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και σε πολλές περιπτώσεις παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά σκάφη.

Όπως είπε, έφερε το θέμα στη Βουλή για την ενίσχυση της παρουσίας του Λιμενικού Σώματος στην περιφρούρηση των συνόρων. Επίσης κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτός του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ενημερώθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών και Πρωθυπουργός, αλλά και Ομάδα Ευρωβουλευτών και ο Β. Μεϊμαράκης, για την αντιμετώπιση  της παράνομης αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Για το άλλο θέμα που απασχολεί έντονα τους αλιείς, είναι η αύξηση των καυσίμων. Όπως είπε,κατατέθηκαν προτάσεις για μέτρα ενίσχυσης και επιδότηση των αλιέων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους στην τιμή του πετρελαίου,

Για μεταφορικό ισοδύναμο.

Για την καθυστέρηση πληρωμής του μεταφορικού ισοδυνάμου, ο Μάνος Κόνσολας είπε, ότι ήδη έχει διασφαλιστεί η ύπαρξη πόρων μέχρι και το 2025, ενώ τα οφειλόμενα θα αποδοθούν στους δικαιούχους εντός Ιουλίου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάνος Κόνσολας στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

ΠΗΓΗ: https://kalymnos-news.gr/2022/07/%ce%bf-%ce%bc%ce%ac%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%8c%ce%bd%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%85%ce%bc%ce%bd%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b8%ce%ad%ce%bc%ce%b1%cf%84/


Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις