Συνολικά, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 43 από τα οποία τα 39 ήταν για τον κ. Σοκορέλο και τα 4 λευκά. Ακόμη, σε σύνολο 43, 37 ψήφισαν τον κ. Κορωναίο για τη θέση του Αντιπροέδρου του δ.σ. ενώ υπήρξαν 5 λευκά και 1 άκυρο. Επίσης σε σύνολο 43, ο κ. Ιωσήφ έλαβε 42 ψήφους ενώ υπήρξε και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο.

Η ψηφοφορία, που ήταν ενοποιημένη, έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. που το πρώτο μέρος της ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και, όπως είπε ο Δήμαρχος, είχε πανηγυρικό χαρακτήρα. Η διαδικασία διεξαγωγής της συνεδρίασης ήταν για πρώτη φορά μεικτή, δηλαδή τόσο δια ζώσης με τους συμβούλους μοιρασμένους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και στην αίθουσα εθιμοτυπίας, ακριβώς λόγω του ειδικού χαρακτήρα της ενώ υπήρχαν και εκείνοι που συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως είναι φυσικό, ξεκίνησε με ευχές για το τέλος της πανδημίας τόσο από το προεδρεύοντα, Αντιδήμαρχο, κ. Τηλέμαχο Καμπούρη ως ο πλειοψηφήσας σύμβουλος, όσο και από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων που βρίσκονταν στην αίθουσα του δ.σ. καθώς και τον ανεξάρτητο δ.σ. κ. Γιάννη Ιατρίδη.

Αφού εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο κ. Καμπούρης, τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος καταρχάς εξέφρασε την ικανοποίησή του που έβλεπε και πάλι στην αίθουσα τους επικεφαλής των παρατάξεων και είπε ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει και ο αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας, να πραγματοποιηθεί δια ζώσης με όσους είναι απαραίτητο να παρευρίσκονται στην αίθουσα.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι έχουν περάσει δύο χρόνια και τέσσερις μήνες από τότε που η σημερινή Δημοτική Αρχή , με τη σύμπραξη των δύο παρατάξεων, της δική του και του Αντιδημάρχου και Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Στρατου Καρίκη, ανέλαβαν ως Δημοτική Αρχή. Υπάρχουν στον απολογισμό πράγματα που πέτυχαν, είπε ακόμη ο Δήμαρχος και ανέφερε ότι η σημερινή είναι ημέρα Δημοκρατίας για τον τόπο μετά τα όσα έχει περάσει εδώ και τρεις-τέσσερις χιλιάδες χρόνια από κατακτητές.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι στις δύο Επιτροπές του Δήμου, την Οικονομική και την Ποιότητα Ζωής, η παράταξη της πλειοψηφίας συμμετείχε με ποσοστό 7,57% αλλά μετά την ανεξαρτητοποίηση που υπήρξε συμμετέχει πλέον με ποσοστό 7,45%. Αυτό σημαίνει ότι αντί με οκτώ μέλη θα εκπροσωπείται πλέον με 7, από τα οποία τα 3 ορίζονται από τον Δήμαρχο και το 1 μέλος πάει στη μειοψηφία.

Με ευχές για το τέλος της πανδημίας, ξεκίνησε την τοποθέτησή του και ο κ. Χατζηδιάκοςκαι είπε ότι θα ψηφίσουν τους προτεινόμενους. Το ίδιο  και οιι κ.κ. Κρητικός και Ιατρίδης.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος είπε ότι η Προεδρεία του κ. Σοκορέλου κόσμησε το δ.σ. και παρά το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε αυτά τα δύο χρόνια με τις διαδικασίες λόγω της πανδημίας, τον πρότεινε εκ νέου. Ο κ. Χατζηδιάκος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Κρητικό και είπε ότι, μετά από το αίτημά του α απεγκλωβιστεί από τας καθήκοντά του τόσο στο Προεδρείο του δ.σ. όσο και ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, προτείνει τον κ. Γιάννη Κορωναίο που επίσης έχει αποκτήσει εμπειρία στο δ.σ. Ο κ. Κρητικός πρότεινε εκ νέου τον κ. Δημήτρη Ιωσήφ για τη θέση του Γραμματέα. Σημειώνεται ότι παράταξη της «Λαϊκης Συσπείρωσης» με τον κ. Τάκη Πότσο και τον κ. Τσουρούτη απείχε από την ψηφοφορία.

Τέλος, με την τυχαία επιλογή ενός αριθμού από τους επικεφαλής των παρατάξεων, τον κ. Καρίκη και τον κ.            Ιατρίδη, δόθηκαν και τα φλουριά. Από πλευράς τω ν εργαζομένων, «έπεσε» στην κα Μαρία Γεωργά η οποία ανήκει στο δυναμικό των καθαριστριών των σχολικών μονάδων, από το δς. «έπεσε» στον Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Βυρίνη και από τους Προέδρους των κοινοτήτων στον κ. Βασίλη Νικολίτση των Φανών.