Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ο Ιωάννης Παππάς στον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά θέματα της Δωδεκανήσου

Ο Ιωάννης Παππάς στον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη για τα εργασιακά θέματα της Δωδεκανήσου

από 12nisospress
239 προβολές

Έπειτα από τις συσκέψεις στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και τον ΟΑΕΔ Ρόδου ,ο κ. Παππάς επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, προκειμένου να αναδείξει στον υπουργό τα ζητήματα που έχουν προκύψει για τους εποχιακούς εργαζομένους και τους μακροχρόνια ανέργους.

Συγκεκριμένα ενημέρωσε εκτενώς για τα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με τους απασχολούμενους σε επιχειρήσεις που δεν χαρακτηρίστηκαν εποχικές την φετινή χρονιά, λόγω της ποσόστωσης του 75% και αδίκως δεν δικαιούνται επιδότηση ανεργίας. Επίσης αναφέρθηκε για τους νέους ανέργους που έχουν 50 έως 80 ένσημα, που δεν αρκούν για την επιδότηση ανεργίας τους καθώς και την στήριξη των μακροχρόνια ανέργων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Επιπλέον ο κ. Παππάς ζήτησε από τον υπουργό τη δημιουργία τοπικού κλιμακίου τεχνικών επιθεώρησης, αίτημα που απασχολεί έντονα τον κλάδο των οικοδόμων.

Τέλος έγινε συζήτηση για ένα επίσης σοβαρό ζήτημα σχετικά με τις ανανέωσεις των βιβλιαρίων υγείας των εργαζομένων.

Ο Υπουργός Κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον βουλευτή Ιωάννη Παππά για την ενημέρωση και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν και θα επιληφθεί για την επίλυση των ζητημάτων.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Παππάς ανέφερε σε δηλώσεις του : Eχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, υπάρχουν όμως κάποια ζητήματα για επίλυση, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων είναι τουριστικές, αυτά συζήτησα με τον υπουργό κ. Χατζηδάκη , ο οποίος θα εξετάσει τα ζητήματα προσεχτικά.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις