Αρχική Νέα Ελλάδας Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή

από 12nisospress
177 προβολές

Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα είπε ο βουλευτής στην ομιλία του στη Βουλή και τα οποία προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία απέστειλε επιστολή στο προεδρείο της Βουλής, με την οποία γνωστοποιεί ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής , βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τη σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα ανέγνωσε στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού 2022, ο αντιπρόεδρος του σώματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οι αναφορές του κ. Κουρουμπλή για “χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν” από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου προκάλεσαν την οργή του κ. Τσίπρα. Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, τηλεφώνησε στην γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη, για να της μεταφέρει το τελεσίγραφό του προς τον Π. Κουρουμπλή: “Ή θα ανασκευάσει ή διαγράφεται”.

Λίγη ώρα αργότερα, κι αφού δεν ανασκεύασε, διεγράφη.

επιστολή διαγραφής

Τι προηγήθηκε – Η ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή που προκάλεσε “θύελλα”

Στο “κόκκινο” ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νέου κρατικού προϋπολογισμού. Άγρια κόντρα ξέσπασε για την ομιλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή που κατηγόρησε την κυβέρνηση, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι, με τους βουλευτές της ΝΔ να αντιδρούν έντονα στις σκληρές εκφράσεις του.

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο κ. Κουρουμπλής τόνισε: “Ο Δημόκριτος έλεγε ότι η λήθη των ιδίων κακών, θράσος γεννά. Και παρακολουθώ τους αξιότιμους ρήτορες της Νέας Δημοκρατίας να έρχονται στο βήμα και να προσπαθούν να αντιπαρέλθουν μία σκληρή και οδυνηρή πραγματικότητα, που ήρθε ξαφνικά στη δημόσια ζωή, επισημοποιώντας αυτό που έλεγε η αντιπολίτευση, δηλαδή την ανησυχία που εκφράζαμε για το τι γίνεται για τους διασωληνωμένους ανθρώπους εκτός ΜΕΘ. Και αν αυτή η έκθεση δεν είχε το όνομα “Σωτήρης” ο φίλος του πρωθυπουργού, τότε με πολύ εύκολο τρόπο θα προσπαθούσατε να την αποδομήσετε.
Αλλά η έκθεση φέρει το όνομα Τσιόδρας μαζί με το όνομα του κ. Λύτρα. Και πραγματικά με εκπλήσσει το γεγονός με πόση θρασύτητα εκφράζετε δημόσιο λόγο ξεπερνώντας ότι χιλιάδες άνθρωποι ουσιαστικά δολοφονήθηκαν εκτός ΜΕΘ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και διερωτώμαι, το βράδυ που ξαπλώνετε, γιατί σας θεωρώ ευσυνείδητους ανθρώπους, και ο άνθρωπος όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του το βράδυ, έρχονται στο νου του αυτά που έγιναν τη μέρα.

Δεν σας πίπτουν οι Ερινύες ότι από αυτά τα λάθη που σας επισημαίναμε και μας κουνούσατε το βήμα… Από αυτό το βήμα ο Πρωθυπουργός της χώρας απευθυνόμενος στο ελληνικό Κοινοβούλιο και δι’ αυτού στο ελληνικό λαό μας έλεγε και μας κουνούσε το δάχτυλο “έχετε εσείς πληροφορίες, εγώ δεν έχω πληροφορίες αν πραγματικά εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι υφίστανται κάτι διαφορετικό από αυτούς εκτός ΜΕΘ. Τι μας έλεγε ο Πρωθυπουργός; Ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη,. Και ω του θαύματος, δημοσιεύεται ξαφνικά ότι η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός από τον Μάιο είχαν επίσημα πληροφορηθεί, γιατί δηλώθηκε από έναν και δεν διεψεύσθη ούτε από τον κ. Τσιόδρα, από τον κ. Λύτρα ότι η ενημέρωση έγινε σε ανώτατο επίπεδο.

Εκτός κι αν μας πείτε ότι ενημερώθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όχι  ο Πρωθυπουργός. Και σήμερα επιλέξατε το λιγότερο κακό. Να αναγνωρίσει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ότι δεν είχε ενημέρωση  ο Πρωθυπουργός, είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι αθλιότητα, είναι πρόκληση, είναι θράσος να απευθύνεστε στον ελληνικό λαό και να λέτε ότι δεν ήξερε ο πρωθυπουργός για το έγκλημα που κατ’ εξακολούθηση και διαρκώς συντελείτο στους ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να είναι μέσα στις ΜΕΘ. Και σας ερωτώ, τον φίλο μου που χάθηκε ποιος θα τον φέρει πίσω; Ποιος θα απολογηθεί για τον φίλο μου, τη μητέρα του συμπατριώτη μας, τον αδελφό, ποιος θα απολογηθεί;” είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Ενώ ανέβασε κι άλλο τους τόνους λέγοντας: “Θα απολογηθείτε, δεν θα το περάσετε έτσι. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι, το καταλαβαίνετε, το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα; Είναι ντροπή σας! Έχετε θράσος! Είναι ντροπή σας να μιλάτε, τουλάχιστον σιωπάτε, ντροπή, αίσχος, Δολοφονήσατε τους ανθρώπους, αυτό κάνετε κι επιμένετε, επιμένετε, ντροπή σας! Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι! Αυτή είναι η πραγματικότητα” ανέφερε και ενώ από τα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε έντονη αντίδραση με τους βουλευτές να προκάλεσε την αντίδραση από τους βουλευτές της ΝΔ που φώναζαν “ντροπή”.

Ο εκτελών χρέη προέδρου, Απόστολος Αβδελάς, ζήτησε από τον κ. Κουρουμπλή να ανακαλέσει, αλλά εκείνος είπε “δεν ανακαλώ τίποτα, δεν ανακαλώ τίποτα. Δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Θα απολογηθείτε για τον φίλο μου” επέμενε με τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο να αντιδρά έντονα. Συνέχισε την ομιλία του ανεβάζοντας και στη συνέχεια τους τόνους ενώ ο προεδρεύων της διαδικασίας ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει το “δολοφόνοι”. “Αλλιώς θα το σβήσω εγώ”, τον προειδοποίησε. “Οι βουλευτές δεν είναι δολοφόνοι” επέμεινε αλλά εκείνος απάντησε “εντάξει”.

“Θέλω να ανακαλέσετε στο μικρόφωνο να το ακούσω. Σας παρακαλώ πολύ” είπε ο Απόστολος Αβδελάς με τον κ. Κουρουμπλή να εμφανίζεται ανένδοτος: “Ξέρω τι λέω και ξέρω καλά ελληνικά!”. Τη στιγμή που ανέβαινε στο βήμα ο κ. Κουμουτσάκος ο κ. Αβδελάς έκανε άλλη μια προσπάθεια με τον κ. Κουρουμπλή να διερωτάται για άλλη μια φορά “τον φίλο μου ποιος θα τον φέρει πίσω που ήταν εκτός ΜΕΘ”.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος που ακολούθησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα, κάλεσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνο Σκουρλέτη να διαχωρίσει τη θέση του κόμματός του, ενώ απάντησε και ο ίδιος με σκληρότητα στους χαρακτηρισμούς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

“Γίναμε μάρτυρες μιας αθλιότητας ενός ακραίου λαϊκισμού και ενός εφιαλτικού λαϊκιστή, που προσποιείται ότι δεν κατάλαβε τι είπε. Ενός βουλευτή που τόλμησε, που είχε το θράσος να κατηγορήσει έναν πρωθυπουργό και μία ολόκληρη παράταξη ως “δολοφόνους” μέσα στην ελληνική Βουλή και του ζητάει σύσσωμη η Βουλή να ανακαλέσει και προσποιείται ότι δεν κατάλαβε το ατόπημα, το θράσος, την πρόκληση, την ντροπή που προκάλεσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο… Δύο αιτήματα, το ένα προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα, και είμαι διατεθειμένος να αναστείλω την ομιλία μου, να διαχωρίσει τη θέση του επίσημα από τις αθλιότητες, τις ύβρεις ενός απαράδεκτου βουλευτή του. Τώρα, επίσημα να το κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, αν τολμάει. Κύριε Σκουρλέτη σ’ εσάς στρέφεται αυτό το αίτημα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, αν αυτός ο εφιαλτικός λαϊκιστής που ήταν στο βήμα δεν ανακαλέσει, προτίθεμαι να κατέβω από το βήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, που δεν μπορεί να ακούγονται αυτά μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Δεν το ανέχομαι ούτε η προσωπική μου δημόσια πορεία ούτε της παράταξής μου ούτε κανενός άλλου, Μια ολόκληρη παράταξη “δολοφόνοι” ακούστηκε, κύριοι συνάδελφοι το ανέχεστε οι υπόλοιποι; Θα έρθει η σειρά σας σε λίγο, και περιμένω να τοποθετηθούν τα κόμματα γι’ αυτήν την αθλιότητα, την πρωτοφανή αθλιότητα που την ώρα του πολέμου, γιατί πόλεμο δίνουμε, μάχες δίνουμε με εξωτερικούς εισβολείς στην καθημερινότητα της ζωή μας την πανδημία και την ακρίβεια να δηλητηριάζεται σε βαθμό διαχαστικό τέτοιου βαθμού η κοινή προσπάθεια”, είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Τόνισε μάλιστα ότι θα παραμείνει σιωπηλός στο βήμα όσο δεν υπάρχει τοποθέτηση καταδίκης.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι όσο δεν δίνονται απαντήσεις, γύρω από πολιτικές ευθύνες, τόσο ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις άστοχες και παρεξηγήσιμες. Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν που είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Εμείς τέτοια τυμβωρυχία ούτε κάναμε, ούτε θα κάνουμε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου είπε ότι δεν μπορεί να μας πνίξει ο λαϊκισμός και η παραφροσύνη. Δεν θα κάνουμε αντιπολίτευση με νεκρούς, δεν θα γίνουμε τυμβωρύχοι πάνω από ΜΕΘ και νεκρούς είπε η κυρία Γιαννακοπούλου.

Οι χαρακτηρισμοί του, χαρακτηρίζουν τον ίδιο είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος.

Επίσης, η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι εμείς του ΚΚΕ, δεν νιώθουμε καθόλου την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε στην πολιτική μας αντιπαράθεση βρισιές, προσβολές και χαρακτηρισμούς, ακόμα και όταν κάποια στιγμή οργιζόμαστε με κάτι που αναφέρεται σε εμάς.

Τασούλας: Μομφή κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Μομφή με βάση το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής είναι η ποινή που επιβλήθηκε στον Παναγιώτη Κουρουμπλή για όσα είπε νωρίτερα χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά δολοφόνους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.  Η ποινή μεταφράζεται σε περικοπή κατά το ¼ της αποζημίωσής του.

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι κάνει χρήση μιας διάταξης που υπάρχει στον κανονισμό της Βουλής και απευθύνει μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

“Στη βουλή υπάρχει ελευθερία του λόγου και της κριτικής, η απάντηση και ανταπάντηση. Υπάρχει η έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Αυτό που δεν υπάρχει και δεν θα επιτρέψουμε, είναι να ξεφύγει αυτή η αντιπαράθεση και να φτάσει τα όρια της ανθρωποφαγίας” είπε αρχικά ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι οι φράσεις περί “δολοφόνων βουλευτών” φτάνουν “στα όρια της προτροπής προς κάποιους έξω”.

“Γιατί εδώ ακούγονται φράσεις που φτάνουν όχι στα όρια της δολοφονίας χαρακτήρα, αλλά στα όρια προτροπής κάποιων έξω από εδώ να προβούν σε ανάρμοστες εγκληματικές πράξεις” συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

“Λίγη ώρα πριν ο κ. Κουρουμπλής σε έντονο ύφος απευθύνθηκε σε συνάδελφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας και είπε και προκύπτει από τα πρακτικά ότι “δολοφονήσατε ανθρώπους, αυτό που κάνατε είναι ντροπή σας. Και όταν υπήρξε παρότρυνση από συναδέλφους και τον προεδρεύοντα να σταματήσει και να ανακαλέσει, το απέφυγε, συνέχιζε να μιλά για δολοφονίες χιλιάδων ανθρώπων. Προκλήθηκε ένταση κι αφού δεν ανακάλεσε την αποτρόπαια έκφραση, έτυχε απαντήσεως. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Μπορεί κανείς να κάνει κριτική για βαριές παραλείψεις, αλλά το να υπάρχει  συνάδελφος ο οποίος να λέει ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους και να μην ανακαλεί είναι ό,τι χυδαιότερο και αποκρουστικότερο, ό,τι πιο υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα” ανέφερε ο κ. Τασούλας.

“Δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που όλοι ομόφωνα καταδικάζουμε. Και άκουσα από το κόμμα του ότι υπήρξε μια άστοχη συμπεριφορά. Κάνω χρήση μιας διάταξης που υπάρχει στον κανονισμό. Απευθύνω μομφή στον κ. Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Και παρακαλώ το Σώμα δια της ανατάσεως να εγκρίνει αυτή τη μομφή” κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οικονόμου: Ο Τσίπρας να διαγράψει τον Κουρουμπλή εάν δεν ανακαλέσει

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει άμεσα να αποδοκιμάσει ξεκάθαρα τον βουλευτή του, που αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της ΝΔ, είπε τους συναδέλφους σας δολοφόνους, τους εκπροσώπους του 39% του ελληνικού λαού. Να τον αποδοκιμάσει, να τον οδηγήσει στην αίθουσα εδώ και να ανακαλέσει με λόγια, διαφορετικά η υπευθυνότητα επιβάλλει να τον απομακρύνει, να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική σας ομάδα. Διαφορετικά αποδεικνύεται στην πράξη ότι όχι μόνο ανέχεται, αλλά και κατευθύνει τέτοιες από συμπεριφορές. Υπάρχει μείζον πολιτικό θέμα για τον κύριο Τσίπρα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αποστάσεις Φίλη και Σκουρλέτη από την τοποθέτηση Κουρουμπλή – “Άστοχη και παρεξηγήσιμη φράση”

Για άστοχη και παρεξηγήσιμη φράση έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δολοφόνησε τους ανθρώπους”.

«Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται μία άστοχη φράση, για να μην απαντήσει στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης

«Όσοι συναισθανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών, όσοι πραγματικά συγκλονίζονται από αυτό συμβαίνει στη χώρα, σε όλον τον κόσμο αλλά στη χώρα μας, είμαστε στον διπλάσιο μέσο όρο σε επίπεδο ανθρωπίνων ζωών, ασκήσαμε αυτές τις δύο ημέρες μία έντονη πολιτική κριτική σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήραμε. Όσο δεν δίνονται απαντήσεις γύρω από πολιτικές ευθύνες τότε ανοίγουμε τον δρόμο για φράσεις που μπορεί να είναι και άστοχες και παρεξηγήσιμες. Αυτό που είχε πει στις 21 Φεβρουαρίου του 2021, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι” δεν υιοθετεί αυτή τη λογική Εμείς τυμβωρυχία δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε.

Μιλάμε με αρχές, με αλληλεγγύη στον κόσμο, με συναίσθηση των μεγάλων προβλημάτων που έχουμε και έτσι θα εξακολουθήσουμε. Αν θέλετε να διολισθήσετε σε αυτόν τον δρόμο, κάντε το. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε μέσα από την φόρτιση μία άστοχη φράση, για να μην απαντήσετε σε αυτά που υποχρεούστε να απαντήσετε, συνεχίστε. Ο κόσμος κρίνει».

Φίλης: Είστε υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, και για τους νεκρούς

Μιλώντας στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη «για τη διάλυση του ΕΣΥ και των ΜΕΘ, και για τους νεκρούς».

Αναφερόμενος στον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μες στον θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους του».

Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Φίλης

«Συζητούμε ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά τον θάνατο περίπου 20.000 συμπολιτών μας εντός και εκτός των ΜΕΘ την περίοδο της πανδημίας και έχουμε μπροστά μας μία νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Δεν πρέπει να υπνοβατούμε. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Και με ανταλλαγή κοσμητικών επιθέτων και ύβρεων δεν υπάρχει λύση.

Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κύριος Κουρουμπλής μες στον θυμό του και την οργή του γιατί έχει χάσει φίλους του, όπως είπε. Εμείς κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, η οποία αναδεικνύει πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση 20.000 συμπολιτών μας. Πολιτική αντιπαράθεση, όχι προσωποποίηση.

Ως βουλευτής την προηγούμενη περίοδο, είχα ακούσει βουλευτές της ΝΔ να με αποκαλούν προδότη και να ζητούν την παραδειγματική μου τιμωρία, επειδή υποστήριξα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης ωρυόμενος μέσα στη Βουλή είπε πολλά αχαρακτήριστα πράγματα. Δεν θεωρώ μία σου και μία μου. Δεν προχωράει έτσι η δημοκρατία. Ξέρω επίσης ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης, τον Φεβρουάριο είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν προχωράει έτσι η Δημοκρατία με μία σου και μία μου.

Όταν δίνονται αυτές οι αφορμές από τη Νέα Δημοκρατία, όταν κερδίζει τις εκλογές ποντάροντας στην πολιτική τυμβωρυχία, δεν έχει δικαίωμα η ΝΔ να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και κανένα πολιτικό κόμμα στη Βουλή.

Να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Καμία αντίρρηση. Αλλά όχι φθηνούς αντιπερισπασμούς. Είναι υπόλογος ο πρωθυπουργός για την έκθεση Τσιόδρα με την οποία βλέπουμε ότι πέθαναν χιλιάδες συμπολίτες μας από κυβερνητική κακή πολιτική. Αυτό θέλουμε να κουβεντιάσουμε και όχι να κάνουμε θέατρο μεταξύ μας.

Δεν κάνουμε πολιτική πάνω στους θανάτους εμείς. Όχι. Δεν κερδοσκοπούμε εμείς, αλλά θέτουμε το πολιτικό πρόβλημα. Είστε υπεύθυνοι για την πολιτική σας, για τη διάλυση του ΕΣΥ, για τη διάλυση των ΜΕΘ, για τους νεκρούς. Είστε υπεύθυνοι».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις