Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Νικητιάδης: Να γίνει Επιτροπή Δήμου – Περιφέρειας – Υ.Πο. για την αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

Νικητιάδης: Να γίνει Επιτροπή Δήμου – Περιφέρειας – Υ.Πο. για την αναπαράσταση του Όρκου του Ιπποκράτη

51 προβολές

 

Το ζήτημα της σπουδαίας αναπαράστασης του ιατρικού όρκου και της διάδοσης των αρχών και αξιών του μεγάλου πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτη, έθεσε ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης το  μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω, πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης, υπογράμμισε τη σπουδαία παρακαταθήκη της αναπαράστασης του όρκου, που αποτελεί βασικό πυλώνα για τη διάδοσή των Ιπποκράτειων ιδεών.

Προς τούτο κάλεσε το Δήμαρχο της Κω, κ. Νικηταρά, να συστήσει επιτροπή με τη συμμετοχή του Δήμου και της Περιφέρειας για να υπάρξει στοιχειώδης χρηματοδότηση με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος προκειμένου να αναθέσουν σε κατάλληλο φορέα την αναβάθμιση της αναπαράστασης του Ιπποκράτειου όρκου στην κατεύθυνση ενός φόρουμ, αντιστοίχου του  «Ήχος και Φως» ανά την Ελλάδα με μουσική από μεγάλο συνθέτη στο επίπεδο του αείμνηστου Παπαθανασίου και  φωτιστικά εφέ που θα αναδείξουν το χώρο του Ασκληπιείου και τη μοναδικότητα της διαχρονικής αξίας κειμένου του όρκου του Ιπποκράτη.

Τα μέλη του Ιδρύματος που παραβρέθηκαν στη  Γ.Σ εισέπραξαν πολύ θετικά την πρόταση του τ.Υφυπουργού και ξεκίνησαν συζήτηση με κατεύθυνση την υλοποίηση της.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις