Αρχική Νέα Ελλάδας Νέα κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή: Αγωγή καταθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης

Νέα κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή: Αγωγή καταθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης

87 προβολές

Νέο γύρο αντιπαράθεσης είχαμε στη Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη, μετά το σόου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Δευτέρας, με φόντο την υπόθεση Novartis.

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου» είπε ο Παύλος Πολάκης στην έναρξη της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι «ο προεδρεύων, ο κ. Αθανασίου, έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών την Δευτέρα».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «και μόνο από την τοποθέτηση τη δική σας και από την τελευταία τοποθέτηση του κ. Οικονόμου, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αποδοκιμάζετε τελικά αυτή την πρακτική, η οποία σταμάτησε τη διαδικασία. Μιλούσε πάνω μου την ώρα που ξεκινούσα να λέω και να απαντάω στις διαδοχικές τις προηγούμενες ημέρες προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη να του ζητήσουμε συγγνώμη.

Μιλούσε πάνω μου, μου έκανε μομφή και σταμάτησε τη διαδικασία. Δεν έδωσε τον λόγο σε κάποιον άλλον ομιλητή που εγώ τον εμπόδισα να ανέβει. Διέκοψε τη διαδικασία, αποχώρησε από την αίθουσα και είπε περιμένουμε τον κ. Τασούλα να έρθει να βάλει μομφή στον ομιλητή. Περίμενα και εγώ εδώ όρθιος να έρθει ο κ. Τασούλας για τη μομφή».

Ο κ. Πολάκης τόνισε «καμία κατάληψη. Περίμενα με διακεκομμένη τη διαδικασία. Ο κ. Γεωργιάδης δεν έλεγε να συνεχίσω. Αυτό το είπε την ώρα που έφυγε ο κ. Αθανασίου».

«Έχουν απογυμνωθεί όλα τα επιχειρήματα για αυτό το πραξικόπημα εναντίον των κοινοβουλευτικών διαδικασιών που πήγε να γίνει χθες και τώρα λέτε ότι έκανα κατάληψη της έδρας εδώ» υποστήριξε ο κ. Πολάκης.

Τι είπε ο Πολάκης για την υπόθεση Novartis

«Δεν θα σας ζητήσoυμε ποτέ συγγνώμη κ. Γεωργιάδη. Σας καλώ να καταθέσετε το σύνολο του αρχειοθετικού πορίσματος» υπογράμμισε ο Π. Πολάκης, σημειώνοντας ότι το σχετικό πόρισμα που εκδόθηκε κατά πλειοψηφία «θα παραμείνει στην ιστορία της Δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής».

Ειδικότερα, και αναφερόμενος στο πόρισμα που υποστηρίζει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ευνόησε τη Novartis, ο Παύλος Πολάκης τόνισε:

«Το 2012, στα φάρμακα που αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, η Novartis έλαβε 157 εκατ. ευρώ, η Pfizer 143 εκατ. ευρώ και η AstraZeneca 131 εκατ. ευρώ. Το 2014, η Novartis έλαβε 145 εκατ. ευρώ,  η Pfizer  78 εκατ. ευρώ, ενώ η AstraZeneca 82 εκατ. ευρώ.

«Όλοι οι άλλοι κατακρημνίζονται και η Novartis πέφτει απλώς 7%. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;» διερωτήθηκε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα φάρμακα υψηλού κόστους που δίνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

«Η Novartis το 2013 έδωσε 130 εκατ. ευρώ  φάρμακα και εισέπραξε 130 εκατ. ευρώ, όταν η ABBVIE έδωσε 51 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 14 εκατ. ευρώ, η Merck 50 εκατ. ευρώ φάρμακα και εισέπραξε 28 εκατ. ευρώ., η Amgen 49 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 25 εκατ. ευρώ και μόνο η Roche έδωσε 81 εκατ. ευρώ σε φάρμακα και εισέπραξε 76 εκατ. ευρώ.

«Μια εταιρεία πτωχεύει ή αναπτύσσεται με βάση τι χρήματα έχει στα ταμεία της. Ποιος παίρνει την πολιτική απόφαση της πληρωμής;» ρώτησε.

«Τον Μάρτιο του 2013, ο κ. Φρουζής είχε πει ότι 10 φάρμακα πρέπει να μπουν στη θετική λίστα και να αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέροντάς τα ονομαστικά» τόνισε ο κ. Πολάκης και συμπλήρωσε:

«Τον Ιούνιο αναλαμβάνει υπουργός ο κ. Γεωργιάδης, τον Σεπτέμβριο υπογράφει απόφαση που αλλάζει τον τρόπο που μπαίνουν τα φάρμακα στη θετική λίστα του ΕΟΠΥΥ για να αποζημιωθούν, προσθέτοντας πονηρά τρεις λεξούλες, να αποζημιώνονται στα 2/3 των χωρών της ΕΕ που κυκλοφορούν. Έτσι, μπαίνουν στη θετική λίστα» σημείωσε.

Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι μόλις τελείωσε η δουλειά και μπήκαν τα φάρμακα, ο Αδ. Γεωργιάδης στα τέλη Φεβρουαρίου του επόμενου χρόνου επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς με υπουργική απόφαση.

«Και τι λέει ο δικαστής;» είπε. «Ότι αυτός που έφερε τη δεύτερη υπουργική δεν είναι άλλος από τον ελεγχόμενο για δωροδοκία άρα έθιξε τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών και της Novartis» σημείωσε, προσθέτοντας ότι το πόρισμα υποστηρίζει στην ουσία ότι ο υπουργός Ανάπτυξης έχει το ακαταλόγιστο και αυτό το πόρισμα αρχειοθετεί την υπόθεση.

Τέλος, ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι η υπόθεση Novartis έχει σαφέστατα σχέση με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για «οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο». «Ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι, θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους» διακήρυξε.

«Δεν πέρασε η προσπάθεια σας, είναι φανερή η ήττα που υποστήκατε. Εμείς είμαστε εδώ και πολύ σύντομα ο ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει έπειτα από 2,5 χρόνια καταστροφής» κατέληξε.

Γεωργιάδης: Η μόνη συζήτηση με τον κ. Πολάκη θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω

«Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Πολάκης», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή.

“Η πράξη αρχειοθέτησης περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και δίδεται μόνο στον ενδιαφερόμενο. Η πράξη αυτή κ. Ραγκούση είναι παράνομη και θα παραβίαζε όλα τα προσωπικά μου δεδομένα. Καταθέτω στην Βουλή την πράξη αρχειοθετήσεως. Είναι ύμνος στην υπουργική μου θητεία. Και δεν αρχειοθετείται λόγω παραγραφής, αλλά εξετάζει όλες τις τιμές των φαρμάκων της Novartis. Αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν έχω ωφελήσει την Novartis αλλά την έχω βλάψει».

«Eγώ λέω ότι είμαι αθώος και δεν δωροδοκήθηκα. Λύνεται αυτή η διαμάχη με τσίγκινα σωβρακάκια; Εγώ παραιτήθηκα της παραγραφής μου και ζήτησα ειδικό δικαστήριο. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τότε και έστειλε την υπόθεση στην δικαιοσύνη. Και η δικαιοσύνη απεφάνθη. Ο κ. Πολάκης ψευδώς ισχυρίζεται ότι δεν είμαι αθώος. Μετά από πέντε χρόνια η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δεν υπάρχουν ούτε αποχρώσες ενδείξεις εναντίον μου.

Δηλαδή κ. Πολάκη τι θέλετε να κάνω για να σταματήσετε να λέτε για μένα και τη Novartis»;

Είναι μια στιγμή που πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα. Το αίτημα μου χθες προς τον προεδρεύοντα ήταν να μην διακοπεί η ομιλία Πολάκη. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το σθένος να καταδικάσει το ομοφοβικό σχόλιο Πολάκη για τα τσίγκινα σωβρακάκια.  Πού είναι όλοι αυτοί που είναι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του gay pride κλπ;

«Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ότι και αν πει. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» είπε καταλήγοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης στην ομιλία του.

Επίθεση Γεωργιάδη στο ΚΙΝΑΛ

Επίθεση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΙΝΑΛ. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κατά την ομιλία του στη Βουλή «κ. Κωνσταντινόπουλε, ντρέπομαι. Έχουμε δώσει κοινούς αγώνες. Και βγάζετε ανακοίνωση που εξισώνετε τον Πολάκη με εμένα, τον θύτη με το θύμα και δεν ντρέπεστε;”

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στον Νίκο Ανδρουλάκη υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Πού είναι ο κ. Ανδρουλάκης; Δεν εννοώ ότι δεν βρίσκεται σε αυτή την αίθουσα, αλλά ότι δεν έκανε ούτε μία δήλωση για την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis. Όταν έχει στοχοποιηθεί τόσο το κόμμα σας για τη Novartis όσο και εγώ; Ντροπή! Η πολιτική δεν μπορεί είναι μόνο πολιτική τακτική, δεν μπορεί να διαχωρίζεται από τη μνήμη, από το ήθος, από την αξιοπρέπεια και τις αρχές. Αν με εξισώνει με τον Πολάκη το ΚΙΝΑΛ, ας εξηγήσει πως ήταν συγκυβέρνηση μαζί με έναν Πολάκη στην ίδια κυβέρνηση επί πόσα χρόνια».

ΠΗΓΗ: www.enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις