Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Αν χτυπήσει το τηλέφωνο και κάποιος παριστάνει τον λογιστή, μην του δώσετε τους κωδικούς σας

Αν χτυπήσει το τηλέφωνο και κάποιος παριστάνει τον λογιστή, μην του δώσετε τους κωδικούς σας

71 προβολές

Νέα απίστευτη κομπίνα, προκειμένου να εξαπατήσουν συμπολίτες μας και στη συνέχεια να τους αποσπάσουν κωδικούς και προσωπικά στοιχεία με απώτερο στόχο να τους αρπάξουν χρήματα από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ξεκίνησε στο νησί της Ρόδου αλλα και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου  , με αποτέλεσμα να γίνουν ήδη δύο καταγγελίες στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Ρόδου

Το τηλέφωνο που πρόλαβαν να καταγράψουν σε δύο περιπτώσεις συμπολίτες μας, τελειώνει σε… 922 αλλά όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανό το κύκλωμα να χρησιμοποιεί και άλλους αριθμούς.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αστυνομία της περιοχής μας, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«ΠΡΟΣΟΧΗ
Ενδέχεται να σας τηλεφωνήσουν επικαλούμενοι τον λογιστή σας με το πρόσχημα της επιστροφής χρημάτων, επιδόματος ή φορολογικής ελάφρυνσης! 
Ενδέχεται να σας τηλεφωνήσουν με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων!
Σκεφτείτε: «Μήπως είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ»  

Σε κάθε περίπτωση και για κανέναν λόγο:
Να μην γνωστοποιείτε προσωπικά οικονομικά δεδομένα (αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, προσωπικούς κωδικούς (ΡΙΝ Numbers), αριθμούς πιστωτικών καρτών, πληροφορίες καρτών ΑΤΜ, κωδικούς επαλήθευσης πιστωτικών καρτών κτλ).
Να μη συμπληρώνετε στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που αποστέλλονται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα.

Σε περίπτωση ύποπτης διαδικασίας να γίνεται επαλήθευση μέσω τραπέζης και να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Μάθε πώς να προφυλαχθείς με απλές ενέργειες».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις