Αρχική Νέα Λέρου ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ:”Εφηβεία και Προβληματισμοί”

ΜΠΕΛΛΕΝΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΡΟΥ:”Εφηβεία και Προβληματισμοί”

665 προβολές

Η εφηβεία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φάσεις στη ζωή του ατόμου, καθώς κατά τη διάρκειά της συντελούνται σημαντικές και ραγδαίες αλλαγές στη ζωή του εφήβου. Είναι μια περίοδος η οποία πέρα από το ξεχωριστό ενδιαφέρον και τη γοητεία που μπορεί να έχει, φέρνει τον έφηβο αντιμέτωπο με πολλά προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί.

Ως εκπαιδευτικοί συναισθανόμαστε το άγχος, την ανασφάλεια και τους προβληματισμούς των εφήβων μας και των οικογενειών τους και προσπαθούμε καθημερινά και ποικιλότροπα να τους στηρίζουμε. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η πρωτοβουλία της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Λέρου (Μπελλενείου) να διοργανώσουν σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέρου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «Εφηβεία και Προβληματισμοί».

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πατριαρχείου Λέρου, για την παραχώρηση του οποίου ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ.κ. Παΐσιο. Επίσης, το ζαχαροπλαστείο «Ιωάννης Ρεπαπής», για τα εδέσματα που πρόσφερε στους συμμετέχοντες μετά το πέρας της ομιλίας. Οι δύο ομιλήτριες, η ψυχολόγος κ. Πανουτσοπούλου Μαρία και η κοινωνική λειτουργός κ. Παυλίδη Μαρία, με κατατοπιστικό λόγο παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά της εφηβικής ηλικίας, τα βασικά προβλήματα στις σχέσεις γονέων – εφήβων και τους ενδεδειγμένους τρόπους διαχείρισής τους, ενώ τόνισαν τη σπουδαιότητα του ποιοτικού χρόνου που οφείλουν οι γονείς να αφιερώνουν στα παιδιά τους και την αναγκαιότητα σωστής επιβολής ορίων. Εν συνεχεία, οι ομιλήτριες απάντησαν σε καίριες ερωτήσεις και διεξήχθη ένας άκρως εποικοδομητικός διάλογος.

Με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας τίμησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης, δημοτικοί σύμβουλοι , ο πατέρας Σεβαστιανός και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς . Η συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκλησή μας μας προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αλλά κυρίως μας ενθαρρύνει να υλοποιήσουμε και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις. Και αυτό γιατί πρώτιστο μέλημα εμάς των εκπαιδευτικών στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις είναι να στηρίζουμε ουσιαστικά, «λόγοις» και «έργοις» τους νέους μας, αυτούς που κατά τον Σάμιουελ Ούλμαν ενσαρκώνουν «τη διάθεση της θέλησης, την ιδιότητα της φαντασίας, τη δύναμη των αισθημάτων, τη φρεσκάδα της βαθιάς πηγής της ζωής».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις