Αρχική Νέα Δωδεκανήσου «Μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ υφ/ργείου Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας

«Μνημόνιο συνεργασίας» μεταξύ υφ/ργείου Αθλητισμού, Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας

από 12nisospress
278 προβολές

Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την παροχή τεχνογνωσίας προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδο για κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, υπέγραψαν χθες, στη Ρόδο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης. Από τα πρώτα έργα που θα προωθηθούν μέσα από αυτή τη «συμμαχία» θα είναι το κλειστό γήπεδο Αρχαγγέλου.

Για την επίσκεψη του υφυπουργού Λ. Αυεγνάκη στη Ρόδο και την υπογραφή του τριμερούς μνημονίου συνεργασίας, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής: «Έχω την χαρά να υποδέχομαι τον υφυπουργό αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στη Ρόδο, πιστό φίλο της Περιφέρειάς μας και των νησιών μας, σύμμαχο και αρωγό σε όλες μας τις προσπάθειες.

Την ήδη καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, την εξελίσσουμε θεσμικά, την εμβαθύνουμε προς όφελος των νησιών μας και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στις νησιωτικές κοινωνίες. Πέρα από την προσωπική φιλία που μας συνδέει με τον υφυπουργό, η παρουσία του εδώ πιστεύω ότι οφείλεται και στο γεγονός ότι το Νότιο Αιγαίο είναι η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα που έφτιαξε ένα διακριτό πρόγραμμα συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Μέχρι σήμερα δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις στα νησιά μας έχουν συντηρηθεί και έχουν παραδοθεί στη νεολαία σύγχρονες και ασφαλείς. Υπογράφουμε σήμερα το τριμερές μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Αθλητισμού και το δήμο Ρόδου με βάση το οποίο σε μία σειρά από έργα οι τρεις αυτοί φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ελαττώσουν τη δυσβάστακτη πλέον γραφειοκρατική διαδικασία.

Παρακολουθούμε από κοντά την εξαιρετική νέα πρωτοβουλία του υπουργείου για την πολυεπίπεδη συνεργασία σε ό,τι αφορά την προαγωγή του αθλητισμού. Συμμετέχουμε ενεργά και με διακριτό ρόλο και εμείς στην πρωτοβουλία αυτή».
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης δήλωσε ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή θα προωθηθεί μία σειρά αθλητικών έργων με πρώτο το κλειστό Αρχαγγέλου για το οποίο δεν υπήρχαν καν μελέτες! «Καλωσορίζουμε ένα εξαιρετικό πολιτικό, που μας τιμά με τη φιλία του, καλωσορίζουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη, υφυπουργό Πολιτισμού, ο οποίος έρχεται στη Ρόδο για να μας βοηθήσει σε μία στιγμή που και οι ανάγκες επιβάλλουν να διατηρούμε τις υποδομές σε άριστο επίπεδο, αλλά και η δίψα του κόσμου να ασχοληθεί με τον αθλητισμό απαιτεί νέες εγκαταστάσεις, νέες υποδομές και ενθάρρυνση του κόσμου να παίρνει μέρος σε αθλήματα.
Είχαμε σύσκεψη με τον ΔΟΠΑΡ, με τους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους και διαπιστώσαμε ότι τα αθλήματα δεν είναι μόνο 2-3 αλλά περισσότερα. Χαίρομαι γιατί η κοινωνία ζητάει πολλά περισσότερα και που είναι διατεθειμένη να σεβαστεί αυτά που θα φτιαχτούν και να τα διαφυλάξει για τις επόμενες γενιές.
Σας ευχαριστώ, κύριε υπουργέ, για τη βοήθεια στο Κλειστό Αρχαγγέλου που τα τελευταία 2 χρόνια συζητιέται έντονα. Παραλάβαμε κάποιο κενό από πλευράς σχεδίων. Με την παρουσία σας εδώ, μας δίνετε τα εργαλεία για να προχωρήσουμε με πράξεις και όχι με λόγια μπροστά», ανέφερε ο δήμαρχος Α. Καμπουράκης.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο καλούς φίλους και εξαιρετικούς αυτοδιοικητικούς.
Ένα ικανό και κυρίως παραγωγικό και αποτελεσματικό περιφερειάρχη και ένα οραματιστή δήμαρχο. Βρίσκομαι εδώ σήμερα και με τη θεσμική ιδιότητα του υφυπουργού αθλητισμού & πολιτισμού για να επικυρώσουμε μία συνεργασία που ξεκίνησε καιρό πριν», δήλωσε ο υφυπουργός, Λ. Αυγενάκης, λαμβάνοντας το λόγο.
Συνεχάρη τον περιφερειάρχη για το «μοναδικό», όπως είπε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αθλητικών εγκαταστάσεων. Ανέφερε χαρακτηριστικά πώς όταν πληροφορήθηκε για το πρόγραμμα, δεν περίμενε να έχει αυτά τα τόσο σημαντικά αποτελέσματα που διαπίστωσε στην πορεία ότι υπάρχουν. Μάλιστα, όπως είπε, η λίστα επικαιροποιείται συνεχώς με νέα έργα, με νέες μελέτες για κάθε νησί σε μία ιδιαίτερη και απαιτητική Περιφέρεια, όπως είναι το Νότιο Αιγαίο.
Το Υπουργείο μαζί με την Περιφέρεια και το Δήμο θα πορευτούν οργανωμένα προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο και να εκτελεστούν έργα τα οποία έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, τόνισε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος δήλωσε αναλυτικότερα τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκο για όλο αυτό το έργο αποδέκτης των οποίων είναι πάντα οι τοπικές κοινωνίες.
Συγχαίρω επίσης το δήμαρχο Α. Καμπουράκη, καθώς από την πρώτη στιγμή προέβη σε ιεράρχιση των έργων που έχουν να κάνουν με τον αθλητισμό. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις έτσι ώστε έργα αθλητισμού και πολιτισμού να τρέξουν ταχύτατα με πρώτο και κύριο το κλειστό γήπεδο Αρχαγγέλου που απ’ όσο έχω ενημερωθεί έχει απασχολήσει την τοπική κοινωνία.

Είμαστε εδώ με σεμνότητα ώστε το ταχύτερο δυνατό το έργο να δημοπρατηθεί, εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μελέτες που δυστυχώς δεν υπήρξαν και να παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι δέσμευση των τριών πλευρών, του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και του Υφυπουργείου Αθλητισμού να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ξεπεράσουμε εμπόδια και να επιλύσουμε προβλήματα».

«Ζήσε Αθλητικά»
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο πανελλήνιο πρόγραμμα “Ζήσε Αθλητικά” που υλοποιείται με τη συστράτευση και αξιοποίηση Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αθλητικών φορέων και βεβαίως του Δήμου Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα η καμπάνια με τίτλο «Ζήσε Αθλητικά» που έχει μπροστάρηδες ολυμπιονίκες και ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον αθλητισμό.

Τη δράση στηρίζουν όλοι οι αθλητικοί φορείς της ελληνικής επικράτειας. Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε στα νέα παιδιά, να μεταφέρουμε πρότυπα και τις ολυμπιακές αξίες, να ενεργοποιήσουμε δυνάμεις, να βγάλουμε στο προσκήνιο αθλητές που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αθλητισμό που έκαναν περήφανη την Ελλάδα.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση την επόμενη εβδομάδα, ο δήμος και η περιφέρεια θα είναι από τους πρώτους φορείς με τους οποίους θα συνεργαστούμε για να πραγματοποιήσουμε σειρά δράσεων με κύριο αποδέκτη τους μαθητές», είπε ο κ. Αυγενάκης.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις