Αρχική Νέα Ελλάδας Μητσοτάκης: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ—Οι τελευταίες πληροφορίες

Μητσοτάκης: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ—Οι τελευταίες πληροφορίες

από 12nisospress
149 προβολές

Μέτρα για την στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο από τη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα αναφερθεί και στον συνολικό σχεδιασμό και την στρατηγική της κυβέρνησης, για την ενίσχυση των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει το όραμά του για την Ελλάδα του 2030, όπως θα πει χαρακτηριστικά. Αναμένεται επίσης να κάνει κι έναν απολογισμό του μέχρι τώρα κυβερνητικού έργου, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει τη σύγκριση με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προτάξει το χαρτί της σταθερότητας, εν μέσω περιβάλλοντος εξαιρετικής διεθνούς ρευστότητας, όπως θα πει χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος, συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν λόγο για ένα γενναίο και πλήρως κοστολογημένο πακέτο μέτρων, εντός των δημοσιονομικών ορίων, όπως λένε χαρακτηριστικά, που θα απευθύνεται σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και του δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το πακέτο εκτείνεται σε τρεις κύριες κατηγορίες. Πρόκειται για μόνιμα μέτρα φορολογικού χαρακτήρα, για ένα εκτεταμένο σχέδιο επιδότησης της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, καθώς και για ένα φιλόδοξο σχέδιο φθηνής στέγης, σε νέους και φοιτητές.

Με όπλο την ισχυρή ανάπτυξη, την καλή πορεία των εσόδων, αλλά και τα έσοδα από τον τουρισμό, ο πρώτος πυλώνας των μέτρων που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα αφορά την ενεργειακή κρίση, με επιδοτήσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι επιδοτήσεις αυτές θα είναι κλιμακωτές και όχι οριζόντιες. Τα νοικοκυριά που θα κάνουν μειωμένη κατανάλωση, θα έχουν, εκτός από την επιδότηση και ένα έξτρα μπόνους στο τέλος του τετραμήνου.

Για τους συνταξιούχους έρχονται αυξήσεις από την 1η Ιανουαρίου, πάνω από 6,5%, ενώ θα αναφερθεί και στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 ευρώ, ενδεχομένως να φτάσει και τα 770 ευρώ.  Σε κάθε περίπτωση επιδίωξη του οικονομικού επιτελείου είναι να ανακουφίσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, ίσως και περισσότερο αν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις