Αρχική Νέα Ελλάδας Μητσοτάκης στη Βουλή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την “4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων”

Μητσοτάκης στη Βουλή: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την “4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων”

42 προβολές

Με επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα η έναρξη της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός έστρεψε τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την “4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων” και την κατηγόρησε ότι έφερε την χώρα “ένα βήμα πριν από τον γκρεμό”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε αρχικά ότι στο επίκεντρο των δράσεων της κυβέρνησης της ΝΔ “είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους” και διευκρίνισε ότι πιο στοχευμένα είναι “η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας”.

“Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές“, σημείωσε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει αναφερόμενος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί πριν το καλοκαίρι του 2019. Μία 4ετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από τον γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε”.

Ευτυχώς, τόνισε ο πρωθυπουργός, “όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ότι προβλεπόταν τον δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας πλέον την ανάκτηση της πολυπόθητης επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο, καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα, αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές”.

Αντίθετα, “εδώ και 36 μήνες η χώρα προχωρά ξεπερνώντας αλλεπάλληλες εισαγόμενες κρίσεις, από την παράνομη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο στις αρχές του 2020 μέχρι την διετή πανδημία και από την διαρκή εθνική απειλή της Τουρκίας έως την πρόσφατη ενεργειακή έκρηξη και τις παγκόσμιες ανατιμήσεις. Κι όμως όλες αυτές οι δοκιμασίες έγιναν με τον τρόπο τους ευκαιρίες” συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει πως “κοινωνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάθε πολιτική μας, καθώς όλες απευθύνονται τελικά στον πολίτη”.

Σε αυτό, εξήγησε στη συνέχεια, “πηγαίνουν και οι προσλήψεις που κάναμε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στην εκπαίδευση, η στήριξη του ΕΣΥ, η στροφή της παιδείας σε πιο ποιοτικά, αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και πάνω από όλα οι επενδύσεις που έφεραν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα πάνω από το φράγμα των 4 εκατομυρίων εργαζόμενων”.

“Αιχμή της πολιτικής μας είναι οι τολμηρές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της απασχόλησης. Θα μιλήσω για τέσσερα μεγάλα κεφάλαια της κοινωνικής μας πολιτικής. Την εργασία, την φροντίδα για καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες δουλειάς όσων ήδη απασχολούνται. Την καταπολέμηση της ανεργίας, της πιο στυγνής αδικίας. Τις παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, στην αποκατάσταση ενός συστήματος που θα παρέχει γρήγορα και δίκαια τους κόπους του στον εργαζόμενο όταν αποσύρεται. Και οι πολιτικές μας για την προστασία των πιο αδύναμων” πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι “στα ζητήματα της εργασίας κομβική είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα. Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο. Αυτό δίνει στην Ελλάδα την 9η θέση στην ΕΕ, πάνω και από την Πορτογαλία την οποία συχνά προβάλλεται ως πρότυπο και αυτό συνεπάγεται και αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε“.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις