Αρχική Νέα Ελλάδας Μηταράκης – Βουλή: Παρατείνεται για τρεις μήνες η εργασία έκτακτου προσωπικού σε δομές

Μηταράκης – Βουλή: Παρατείνεται για τρεις μήνες η εργασία έκτακτου προσωπικού σε δομές

474 προβολές

Μια ακόμα δυνατότητα ευελιξίας στον στόχο προσέλκυσης επενδυτών παρέχει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας .

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ανέφερε πως με το άρθρο 126 παρέχεται το δικαίωμα σε αιτούντες άδειας διαμονής ή για αιτούντες για το χαρακτηρισμό επένδυσης ως ικανή για να δώσει άδεια παραμονής, να υποβάλλουν αυτή την αίτηση ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό, μέσω πληρεξουσίου, που θα γίνει στην αρμόδια ελληνική προξενική αρχή και μετά θα έχει 12 μήνες προθεσμία για να έρθει στη χώρα μας, για να υποβάλει βιομετρικά στοιχεία.

Αυτό εξήγησε ο υπουργός είναι αναγκαίο να θεσπιστεί γιατί υπάρχουν πολλοί επενδυτές που βρίσκονται στο εξωτερικό και λόγω περιορισμών στις μετακινήσεις λόγω covid δεν μπορούν να έρθουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως στη χώρα μας να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.

Επίσης με άλλη διάταξη του νομοσχεδίου έκτακτο προσωπικό που προσλήφθηκε σε δομές το 2020 παρατείνεται η εργασία τους για τρεις ακόμα μήνες, μέχρι τέλη Μαρτίου του 2021 όπως για τρεις μήνες παρατείνονται και οι άδειες διαμονής νόμιμων μεταναστών στη χώρα μας καθώς και τα δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις