Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑγαθονήσι ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ): 10.160.229 ευρώ στους Δήμους Λειψών, Τήλου, Αγαθονησίου, Σύμης, Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης, από την Κυβέρνηση με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ): 10.160.229 ευρώ στους Δήμους Λειψών, Τήλου, Αγαθονησίου, Σύμης, Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης, από την Κυβέρνηση με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

115 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

Ρόδος, 22 Οκτωβρίου 2021

10.160.229 ευρώ στους Δήμους Λειψών, Τήλου, Αγαθονησίου, Σύμης, Χάλκης, Πάτμου και Μεγίστης, από την Κυβέρνηση με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

«Η χρηματοδότηση ύψους 10.160.229 ευρώ για έργα υποδομής των Δήμων των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου, αποτελεί δείγμα της σταθερής προσήλωσης της Κυβέρνησης μας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των νησιωτών», σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την επικοινωνία της με το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Για το πρόγραμμα αυτό, η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε συναντηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο είχαν εκτενή συζήτηση για την ανάγκη χρηματοδότησης έργων υποδομής στα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα, ο Δήμος Λειψών χρηματοδοτείται με 372.000 ευρώ για προμήθεια e-πλατφόρμας για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής, τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού. Ο Δήμος Τήλου χρηματοδοτείται με 1.000.000 ευρώ για δράσεις ηλεκτροκίνησης, όπως και ο Δήμος Αγαθονησίου με ποσό 998.000 ευρώ. Για έργα ύδρευσης ο Δήμος Σύμης χρηματοδοτείται με 783.560 ευρώ, ο Δήμος Χάλκης με 1.860.091 ευρώ και ο Δήμος Πάτμου με 4.639.789,84 ευρώ. Τέλος, ο Δήμος Μεγίστης χρηματοδοτείται με 506.789,56 ευρώ για έργα ανάπτυξης υπαίθρου και αγροτικής οδοποιίας.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σημείωσε τα εξής:

«Η στήριξη των ακριτικών νησιών μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η Κυβέρνηση μας βρίσκεται σταθερά δίπλα στα νησιά μας. Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη».

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις