Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάρπαθος Μίκα Ιατρίδη: «Να εξαντληθούν οι δυνατότητες για την αναβάθμιση της γραμμής Κάσου-Καρπάθου».

Μίκα Ιατρίδη: «Να εξαντληθούν οι δυνατότητες για την αναβάθμιση της γραμμής Κάσου-Καρπάθου».

110 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

Ρόδος, 21 Οκτωβρίου 2022

Μίκα Ιατρίδη: «Να εξαντληθούν οι δυνατότητες για την αναβάθμιση της γραμμής Κάσου-Καρπάθου».

Επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για τη δρομολόγηση σύγχρονου πλοίου στη γραμμή Κάσου-Καρπάθου κατέστη άκαρπος.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για την ουσιαστική αναβάθμιση της γραμμής με τη δρομολόγηση σύγχρονου πλοίου Β΄ κατηγορίας, ενδεχομένως και μέσα από αναπροσαρμογή του μισθώματος, ώστε η εταιρεία που έχει αντίστοιχα πλοία να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της.

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε, ακόμη, ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες, ώστε η γραμμή να διατηρήσει τα δρομολόγια που εξυπηρετούν τους ακρίτες νησιώτες της Κάσου και της Καρπάθου.

Στο πλαίσιο αυτό, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. μετέφερε στον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη την επιστολή του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου και την επιστολή του Δήμου Καρπάθου με την οποία προτείνεται, εκτός από τη σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά και η σύνδεση τους με την Κρήτη, δυο φορές την εβδομάδα, καθώς και την επιστολή του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων, με την οποία εκφράζεται ο προβληματισμός για την κατάσταση που έχει προκύψει στη συγκεκριμένη γραμμή.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις