Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

56 προβολές

Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Νικητιάδη για την 75η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Εν μέσω της βαθιάς θλίψης και του εθνικού πένθους για τις απώλειες δεκάδων ανθρώπων στα Τέμπη, οι Δωδεκανήσιοι σήμερα τιμούμε τη συμπλήρωση 75 ετών από την ενσωμάτωση με την μητέρα Ελλάδα, από την επιστροφή στο «σπίτι μας».

Με τον πρέποντα σεβασμό στον πόνο των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών, τα Δωδεκάνησα αποτίνουν σήμερα φόρο τιμής στους προγόνους μας που με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους διατήρησαν με κάθε τρόπο ακέραιο το ελληνικό πνεύμα στους αιώνες σκλαβιάς που προηγήθηκαν.

Σήμερα εδώ από την ακριτική Νίσυρο όπου βρίσκομαι, σε βαρύ κλίμα και περισσότερο από κάθε άλλη φορά, μάς κατακλύζουν συναισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας αλλά και προβληματισμού για τις δικές μας ευθύνες απέναντι στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, απέναντι στους κατοίκους των νησιών μας και το μέλλον τους.

Η επέτειος της Ενσωμάτωσης των νησιών μας με την Ελλάδα, του τελευταίου τμήματος του εθνικού κορμού, με τα Δωδεκάνησα να αποτελούν όχι μόνο τα σύνορα της χώρας μας αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κάτι περισσότερο από Ημέρα Μνήμης.

Η 7η Μαρτίου είναι ορόσημο και αφετηρία συνάντησης της Μνήμης με την Ιστορία, της Εμπειρίας με τον Αναστοχασμό, της Διδαχής με το Κίνητρο για να συνεχίσουμε τον αδιάκοπο αγώνα μας απέναντι στις προκλήσεις κάθε εποχής, διασφαλίζοντας τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες για ένα μέλλον που περήφανα θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις