Αρχική Νέα Λέρου Μήνυμα Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για την 78η Επέτειο του Αντιτορπιλικού “Βασίλισσα Όλγα”.

Μήνυμα Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για την 78η Επέτειο του Αντιτορπιλικού “Βασίλισσα Όλγα”.

346 προβολές

Ιστορική μέρα η σημερινή για το θρυλικό ναυάγιο που αναπαύεται στην υγρή αγκαλιά της θάλασσας, στο Λακκί της ιστορικής Λέρου μας. 78η επέτειος του “Βασίλισσα Όλγα”, ενός από τα ενδοξότερα πλοία του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού, του πιο επιτυχημένου ελληνικού πολεμικού πλοίου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Τὸ εὔδαιμον τὸ ἐλεύθερον, τὸ δε ἐλεύθερον τὸ εὔψυχον», όπως αναφέρει ο Περικλής στον «Επιτάφιο».

Ευτυχισμένοι μπορούν να είναι μόνο οι ελεύθεροι και πραγματικά ελεύθεροι, μόνο οι γενναίοι. Και το πλήρωμα του «Βασίλισσα Όλγα» ήσαν πραγματικά γενναίοι.

Ενδοξοι κύριοι, κυβερνήτα/πλωτάρχη κ. Γ. Μπλέσσα , Υποπλοίαρχε κ.Γρηγορόπουλε, Υποπλοίαρχε κ. Μπάτση, κ. Σακίπη, κ. Σιμιτζόπουλε, κ.Δουρή, κ.Κονταράτε, κ. Σγουρέ, κ. Μαστράκο, κ. Λιάσκο, κ. Ζήλο, κ.Ξενάκη, κ.Μπέη, κ. Δούκα, κ. Μπλόκα κ. Πέρρο, κ. Βασιλειάδη και λοιπό ηρωϊκό πλήρωμα, στεκόμαστε και υποκλινόμαστε με τιμή μπροστά σας και σας ευχαριστούμε που μας χαρίσατε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ναυτικής μας ιστορίας με το θάρρος της ανδρείας και της τόλμης σας!

Σεβασμός, κύδος, ευγνωμοσύνη, και δόξα στους ΗΡΩΕΣ που θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος!

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!

Ευσταθιάδου Ιωάννα-Μαρία

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις