Αρχική Νέα Λέρου Μήνυμα Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα Ιωάννας-Μαρίας Ευσταθιάδου για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

175 προβολές

Η Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου μας υπενθυμίζει ότι οφείλουμε ν’αγωνιζόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας στο διηνεκές, εκπέμποντας, το μεγάλο “Όχι” σε κάθε μορφής τυραννία και το μεγάλο “Ναι” στον Άνθρωπο και τα “Θεμελιώδη Δικαιώματά του”.

Το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, άνοιξε το δρόμο σε νέες ιδέες και διεκδικήσεις!

Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε συνέχεια των μεγάλων αγώνων του λαού μας, του 1821, του 1940, της εθνικής αντίστασης, του 1-1-4! Αποτελεί, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ένδοξες στιγμές των αγώνων του λαού μας, παρακαταθήκη και πρόσκληση στους αγώνες της εποχής μας. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία βρίσκεται πάντα στο προσκήνιο της πάλης του λαού για μια καλύτερη ζωή με κοινωνική δικαιοσύνη.

Δόξα σε όλους και όλες που αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στην χούντα, ενάντια στο φασισμό! Ο αγώνας αυτός, παραμένει φωτεινός φάρος και οδηγός. Το παράδειγμά τους πρέπει να αποτελεί για εμάς ορίζοντα ευθύνης, αξιοπρέπειας, και υψηλών ιδανικών, στην αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Τιμούμε με μνήμη και σεβασμό το Πολυτεχνείο!

Δυνατά και ειρηνικά!

Ζήτω το Πολυτεχνείο!

Ζήτω η 17η Νοέμβρη!

Ζήτω οι αγώνες για μόρφωση, για ελεύθερα Πανεπιστήμια, δουλειά, δημοκρατία και ισότητα!

Ιωάννα-Μαρία Ευσταθιάδου

Επιχειρηματίας, συνεργάτης της εφημερίδας του τόπου μας “Τα Λεριακά Νέα”

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις