Αρχική Νέα Λέρου ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΟΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΡΟΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ.

από 12nisospress
310 προβολές

Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα γιορτάζουμε και τιμούμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά των 400 ετών σκλαβιάς υπό τον Τουρκικό ζυγό, για ελευθερία και αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων, είναι η πιο σημαντική σελίδα στην ιστορία της Νεότερης Ελλάδας , ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Παράλληλα τιμούμε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Εκκλησίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μέρα χαράς και αγαλλίασης. Μια ημέρα γεμάτη υψηλούς συμβολισμούς και μηνύματα που κλείνει μέσα της ό,τι βαθύτατα ανθρώπινο και αιώνιο, με τον οραματισμό μιας πατρίδας που απέναντι σ΄αυτό το παράδειγμα ζωής, επιβάλλεται να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις με το ίδιο αίσθημα ιστορικής συνέχειας, γενναιότητας και θάρρους.

Χρειαζόμαστε πολλές ακόμα μικρές επαναστάσεις για να μπορέσουμε να αλλάξουμε ότι σκεφτόμαστε, για ένα ελπιδοφόρο και καλύτερο μέλλον για το Έθνος μας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπατριώτες μας και τους εορτάζοντες.

 

Γιάννης Σοροκάκης

“Λέρος-Το Μέλλον σου Ανήκει”

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις