Αρχική Νέα Λέρου Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου της Πρόεδρου του Δ.Σ Λέρου κ. Μαρίας Παπαφώτη – Βασιλάκου

Μήνυμα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου της Πρόεδρου του Δ.Σ Λέρου κ. Μαρίας Παπαφώτη – Βασιλάκου

258 προβολές

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και με τη μνήμη στραμμένη στο ιστορικό παρελθόν της Φυλής, γιορτάζει και φέτος ο Ελληνισμός την 25η Μαρτίου του 1821, τη μέρα που στάθηκε ο προάγγελος νέας περιόδου της εθνικής ζωής. Την ημέρα αυτή που διαλέχτηκε για να εξαγγελθεί στην ανθρωπότητα το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου, η ελευθερία έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για να επιστρέψει στην πατρίδα μας. Με πίστη και τόλμη διελύθη η μακραίωνη νύχτα της σκλαβιάς, για να προβάλλει μια μέρα στον ορίζοντα ο ζεστός ήλιος της ελευθερίας και της εθνικής δικαίωσης.

Αυτό το ιστορικό μήνυμα, μήνυμα ζωής και ελπίδας, ακούγεται και πάλι σήμερα κάτω από τους συννεφιασμένους ελληνικούς ουρανούς. Φέτος, είναι μία από αυτές τις σπάνιες χρονιές, που δε θα γιορτάσουμε τη μεγάλη γιορτή της 25ης Μαρτίου πανηγυρικά, όπως έχουμε συνηθίσει, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο: μένοντας σπίτι μας. Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης απέναντι στη λαίλαπα της πανδημίας, που μας μαστίζει και συνάμα της συλλογικής ευθύνης για την προάσπιση των εθνικών και εδαφικών μας συμφερόντων απέναντι στους επίδοξους κατακτητές μας.

Επομένως, σήμερα το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε! Μας καλεί να ακούσουμε τις θεϊκές συμβουλές και ν’ αγαπήσουμε αληθινά το συνάνθρωπό μας. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ώστε να βελτιωθούμε ως άτομα και ως πολίτες. Ας μη λησμονήσουμε, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους, να απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή, για να είμαστε υγιείς και να ζούμε με ασφάλεια!!!!

«Καιροί ου μενετοί – Οι καιροί δεν περιμένουν, πρέπει να δράσουμε». Το χρέος μας δεν είναι παρά να διδαχθούμε από τις αρετές των προγόνων μας, να στολίσουμε με νέες δάφνες τη δόξα της Πατρίδας μας, να προσθέσουμε νέες σελίδες στην ιστορία της και ως ελεύθεροι ηθικά πολίτες να κλείσουμε στις καρδιές μας τους στίχους από τις ωδές του Ανδρέα Κάλβου: «Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία». Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε «να στήσουμε και πάλι μες στο ουράνιο θείο φως, μια Ελλάδα τρισμεγάλη». Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως, μέσα από τις μεγαλύτερες αντιξοότητες γεννιέται η μεγαλύτερη ελπίδα…

Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, καθώς και στους εορτάζοντες!!! Να είμαστε όλοι υγιείς και με πίστη στο Θεό, θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε!!!

 

 

ΠΑΠΑΦΩΤΗ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,

της Επιτροπής Παιδείας,

του Οργανισμού Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

του Δήμου Λέρου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις