Αρχική Νέα Ελλάδας Μεταναστευτικό: Με ντουντούκες και μηνύματα σε 5 γλώσσες λένε στους μετανάστες για τα κλειστά σύνορα

Μεταναστευτικό: Με ντουντούκες και μηνύματα σε 5 γλώσσες λένε στους μετανάστες για τα κλειστά σύνορα

από 12nisospress
275 προβολές

Οι γλώσσες στις οποίες μεταδίδονται τα μηνύματα είναι: Αραβικά, Αγγλικά, Παντζάμπι και Ουρντού για τους Πακιστανούς, Παστού για τους Αφγανούς και Μπενγκάλι για τους Μπαγκλαντεσιανούς

Σε εξέλιξη είναι στον Έβρο μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών αρχών προκειμένο να πείσουν τους μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στις Καστανιές ότι τα σύνορα έχουν κλείσει και δεν υπάρχει ελπίδα να περάσουν στην Ελλάδα.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε δύο επίπεδα:

– αφενός με την αποστολή SMS σε ξένα κινητά τηλέφωνα
– αφετέρου με ηχητικά μηνύματα που εκπέμπονται συγκεκριμένα μηνύματα σε πέντε γλώσσες.

Συγκεκριμένα το τελευταίο μήνυμα που στέλνεται μαζικά σε κινητά τηλέφωνα – καθώς είχε προηγηθεί και νέα αποστολή τις προηγούμενες ώρες – αναφέρει στα αγγλικά ότι «κανείς δεν μπορεί να περάσει τα ελληνικά σύνορα. Όλοι όσοι προσπαθούν να περάσουν παράνομα, εμποδίζονται με αποτελεσματικά μέσα από το να το κάνουν. Οι αριθμοί που μεταδίδουν οι τουρκικές αρχές είναι τελείως λάθος και παραπλανητικοί»

Το μήνυμα στα αγγλικά έχει ως εξής: No one can cross the Greek borders. All those attempting illegal entry, are effectively prevented from entering. Numbers cited by Turkish authorities are entirely false and misleading.

Παράλληλα κατά μήκος του φράχτη του Έβρου μεταδίδονται από κινητές ομάδες εκπομπής του στρατού μηνύματα προς τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος.

Οι γλώσσες στις οποίες μεταδίδονται τα μηνύματα είναι: Αραβικά, Αγγλικά, Παντζάμπι και Ουρντού για τους Πακιστανούς, Παστού για τους Αφγανούς και Μπενγκάλι για τους Μπαγκλαντεσιανούς.

BINTEO:
ΠΗΓΗ : www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις