Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Μένουμε στο σπίτι γιατί αγαπάμε τη ζωή

Μένουμε στο σπίτι γιατί αγαπάμε τη ζωή

από 12nisospress
275 προβολές

Παραδόθηκε εξοπλισμός στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης από κοινού με τον διοικητή του Γ.Ν. Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη, απηύθυναν έκκληση στους νησιώτες:

«Μείνετε Σπίτι. Οι επιπτώσεις από την μη εφαρμογή κανόνων αυτοπεριορισμού μπορεί να είναι ολέθριες. Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται από τους επιστήμονες οι πιο κρίσιμες στην μάχη με τον κορωνοϊό. Το σύστημα υγείας της χώρας μας, δοκιμάζεται σκληρά. Οι επιλογές μας έχουν τίμημα. #ΜένουμεΣπίτι».
Αναλυτικότερα, στο κοινό μήνυμα που απηύθυναν οι κ.κ. Χατζημάρκος και Ρουμάνης υπογράμμισαν τα εξής:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ
«Σήμερα παραδόθηκαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου, δύο αναπνευστήρες για τις ανάγκες των δομών υγείας. Ταυτόχρονα, προχωράμε σε παραγγελίες και αναλώσιμων και εξοπλισμού για όλες τις δομές υγείας όλων των νησιών μας. Στηρίζουμε τους ανθρώπους που δίνουν σήμερα την μεγαλύτερη μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε μια μεγάλη έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας: να μείνουν σπίτι. Να πειθαρχήσουν, να δείξουν την ύψιστη ατομική ευθύνη που είναι ο συνειδητός αυτοπεριορισμός. Η κυβέρνηση έχει δείξει εμπιστοσύνη στους πολίτες και αν δεν επιδειχθεί ο αυτοπεριορισμός ο οποίος απαιτείται θα έρθει ως φυσικό επακόλουθο ο αναγκαστικός περιορισμός. Να ευχηθώ στην συμπολίτισσά μας στο νησί της Καρπάθου, που είναι το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στα νησιά μας, να αναρρώσει το συντομότερο δυνατόν. Και να αναλογιστούμε όλοι πως είναι στο δικό μας χέρι η υγεία όλων: η υγεία η δική μας, της οικογένειάς μας, η υγεία των συμπολιτών μας. Τρεις εβδομάδες είναι ένα πολύ μικρό διάστημα για ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα. Μένουμε σπίτι. Μένουμε ασφαλείς. Μένουμε δυνατοί».

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΡΟΥΜΑΝΗΣ
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, υπογράμμισε τα εξής, ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη για την προσφορά του:
«Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας, το έμπρακτο ενδιαφέρον, την συνεχή επικοινωνία και την άριστη συνεργασία που έχουμε μέχρι τώρα. Με την σειρά μου, θα ήθελα να πω στους πολίτες της Δωδεκανήσου ότι πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που η Πολιτεία λέει με τα έγκριτα χείλη των ειδικών: Μένουμε Σπίτι γιατί αγαπάμε την ζωή. Πρέπει όλοι με πειθαρχία, με αυτοσεβασμό, με υπομονή, με αισιοδοξία και μεσοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε την κρίση που έχουμε μπροστά μας. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε. Όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι για το κοινό καλό. Από την πλευρά των δομών υγείας γίνεται ό,τι είναι δυνατόν. Και σε επίπεδο ετοιμότητας και σε επίπεδο εκπαιδεύσεως και σε επίπεδο νοσηλείας. Με την βοήθεια όλων, όλα θα πάνε καλά. Ήδη κερδίσαμε τις πρώτες μάχες. Δεν κερδίσαμε τον πόλεμο. Μην παρασυρόμαστε. Εφαρμόζουμε επακριβώς τα μέτρα. Τα χειρότερα, ενδεχομένως να είναι μπροστά μας. Πρέπει όλοι με πειθαρχία και σεβασμό να συνεχίσουμε. Μόνον έτσι θα βγούμε νικητές με χαμόγελο και αισιοδοξία. Μένουμε σπίτι, συνεχίζουμε την προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις