Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Mειώσεις και απαλλαγές ανταποδοτικών τελών από τον δήμο Χάλκης

Mειώσεις και απαλλαγές ανταποδοτικών τελών από τον δήμο Χάλκης

199 προβολές

Στο πλαίσιο καθορισμού των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2021, ο Δήμος Χάλκης θέλοντας να δείξει την έμπρακτη στήριξή του στους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις ευπαθείς ομάδες, προχωρά σε μειώσεις των πάγιων τελών ύδρευσης-αποχέτευσης, σε μηδενικές αυξήσεις των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού αλλά και σε σημαντικές απαλλαγές για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, η οποία εγκρίθηκε αρχικώς κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή κι εν συνεχεία κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταρτίστηκε από την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χάλκης με γνώμονα την εφαρμογή οικονομικών ελαφρύνσεων ως αντίβαρο των σοβαρότατων συνεπειών της παρατεταμένης πανδημικής κρίσης στην τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, για το επόμενο οικονομικό έτος, ο Δήμος Χάλκης προχωρά, στη μείωση κατά 20% των πάγιων τελών ύδρευσης- αποχέτευσης για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών αλλά και στην πλήρη ή και μερική απαλλαγή από τα εν λόγω ανταποδοτικά τέλη για ορισμένες κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, για το 2021, προβλέπεται:
α) η πλήρη-απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης, των απόρων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000,00 ευρώ,

β) η μείωση κατά 50% των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και με οικογενειακό εισόδημα από 6.000,00 έως 12.000,00 ευρώ και

γ) η μείωση κατά 50% των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης για τις πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000,00 ευρώ.

Επιπλέον, τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα διατηρηθούν στα ίδια, ήδη χαμηλά, ποσοστά ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί:  α) η πλήρης απαλλαγή των απόρων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, από την καταβολή τους αλλά και β) η μείωση κατά 50% για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Συγχρόνως, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας και η εντατικοποίηση των δράσεων διαχείρισης και συλλογής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμου υλικού πρόκειται να ενισχυθούν, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο Δήμος Χάλκης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της παρούσας συγκυρίας, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει τα μέγιστα για την ουσιαστική στήριξη των δημοτών. Mάλιστα, στόχος του δήμου Χάλκης είναι να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και να στηρίξει έμπρακτα την τοπική κοινωνία.

 

ΠΗΓΗ : rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις