Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Με ορίζοντα το 2022 «η κορδέλα» για το Υποθαλάσσιο Πάρκο της Καλύμνου

Με ορίζοντα το 2022 «η κορδέλα» για το Υποθαλάσσιο Πάρκο της Καλύμνου

177 προβολές

Το 2022 προβλέπεται, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, να «κοπεί η κορδέλα» του Υποθαλάσσιου Πάρκου στα Αργινώντα, καθώς έχουν πλέον «ξεμπλοκαριστεί» οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου.Αν και στις πρώτες του δηλώσεις ο Δημήτρης Διακομιχάλης, μετά την δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τον καταδυτικό Τουρισμό, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, είχε αναφέρει ως στόχο λειτουργίας του Υποθαλάσσιου Πάρκου το 2021, τελικά φαίνεται πως τα εγκαίνιά του δεν θα γιορταστούν μαζί με τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 182.

 

Μια αισιόδοξη προοπτική θα αποτελέσει φυσικά η έναρξη λειτουργίας του Υποθαλάσσιου Πάρκου το 2022, του οποίου οι χερσαίες εγκαταστάσεις παραμένουν πάνω από δέκα χρόνια στα Αργινώντα, στο έλεος του χρόνου και των λεηλασιών.

 

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την τοπική «παράδοση, που θέλει όλα τα έργα, μικρής ή μεγάλης εμβέλειας, να  χρονίζουν με αλλεπάλληλες αναβολές και παρατάσεις, προκαλεί σε όλους αμφιθυμικά συναισθήματα, για την πορεία που θα ακολουθήσει η εξέλιξη σε σχέση με το Υποθαλάσσιο Πάρκο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα του «θεματικού», που αποτελεί πλέον μονόδρομο για την Κάλυμνο.

 

Σε μια εποχή που ο τουρισμός θα δοκιμαστεί σκληρά, καθώς ενδέχεται τα επόμενα χρόνια να ενταθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των περιοχών της χώρας, όπως για παράδειγμα το Καταδυτικό Πάρκο στο Τυρό της Αρκαδίας, του οποίου ήδη «τρέχει» η ολοκλήρωση, μια περιοχή που φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης του θεματικού τουρισμού, καθώς το Αναρριχητικό Πάρκο στο Λεωνίδιο προσελκύει ήδη μεγάλο αριθμό επισκεπτών, πρέπει οι διαδικασίες να είναι γρήγορες και ευέλικτες και οι ασκούμενες πολιτικές να στοχεύουν στην αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις