Αρχική Νέα Λέρου ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΕΡΟ ΤΟ «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ»

ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΕΡΟ ΤΟ «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ»

139 προβολές
ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
● ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ●—
ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΛΕΡΟ ΤΟ «ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ»
To Γραφείο Δημάρχου επισκέφθηκε ο κ. Συντώσης Λάμπρος, Ph.D Πρόεδρος Ινστιτούτου Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου ζωής, την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Καστή Δημήτριου.
Το «Ινστιτούτο Ιατρικής Μεσογειακού Τρόπου Ζωής» θα λειτουργήσει σε συνεργασία με το Δήμο μας, με την υπ’ αρ. 91/2021 απόφαση που έλαβε το Δημοτικό μας συμβούλιο.
Σκοπός του Ινστιτούτου είναι να προωθήσει την ιδέα του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής ως το πρότυπο, για παγκόσμιες παρεμβάσεις ιατρικής στον τρόπο ζωής.
Το Ινστιτούτο θα προωθήσει το νησί ως προορισμό ευεξίας και υγείας και θα ενθαρρύνει υψηλής ποιότητας, νέες μορφές τουρισμού (συνέδρικός, ιατρικός, γαστρονομικός, ακαδημαϊκός και εκπαιδευτικός τουρισμός).
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο του 2022 και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν δράσεις όπου οι επισκέπτες θα μελετήσουν και θα ζήσουν το Μεσογειακό Τρόπο Ζωής.
Ο Πρόεδρος παρέδωσε στον κ. Δήμαρχο ευχαριστήρια επιστολή της συντονιστικής επιτροπής του Ινστιτούτου που συνεδρίασε στις 17 Νοεμβρίου 2021 και αποφάσισε:
• Την διεξαγωγή του μαθήματος «Αναζητώντας τις ρίζες της Μεσογειακής διατροφής στα Ελληνικά νησιά» (Origins of Mediterranean Diet in the Greek islands) στη Λέρο τον Ιούλιο του 2022. Το μάθημα διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Rutgers των ΗΠΑ, θα έχει περίπου 20 φοιτητές και θα το διευθύνει ο κ. Συντώσης.
Το μάθημα αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στη Λέρο.
• Την οργάνωση του «1ου Καλοκαιρινού Σχολείου Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής»(1st Mediterranean Lifestyle Medicine Summer School) την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου 2022 στη Λέρο. Το σχολείο οργανώνεται από το «Ινστιτούτο Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής», θα έχει περίπου 30 φοιτητές και θα το διευθύνει ο κ. Συντώσης.
Το σχολείο αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο στη Λέρο.
• Την οργάνωση ημερίδας και εγκαινίων του «Ινστιτούτου Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής»,
Στα εγκαίνια και το Καλοκαιρινό σχολείο θα παρευρεθούν και θα διδάξουν τα παρακάτω μέλη του κέντρου.
• N. Margarete Ezinwa, MD, MPH, Πρόεδρος, Παγκόσμιος Οργανισμός Ιατρικής Τρόπου Ζωής, Καθηγήτρια Ιατρικής, Loma Linda University, ΗΠΑ
• Elizabeth Frates, MD, Πρόεδρος, Αμερικάνικος Οργανισμός Ιατρικής Τρόπου Ζωής, Καθηγήτρια Ιατρικής, Harvard Medical School, ΗΠΑ
• Katerina Gkoltsiou, Ph.D., Πρόεδρος, Διεθνή Ομοσπονδία Αρχιτεκτόνων Τοπίου και Αειφόρου Ανάπτυξης, Αθήνα, Ελλάδα.
• Catherine Itsiopoulos, PhD, Πρύτανης και Καθηγήτρια Διατροφής, STEM College, RMIT University, Μελβούρνη, Αυστραλία
• Sam Manger, MD, Πρόεδρος, Αυστραλοασιατικός Οργανισμός Ιατρικής Τρόπου Ζωής, Διευθυντής, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ιατρική του Τρόπου Ζωής, James Cook University College of Medicine and Dentistry, Αυστραλία
• Rob Lawson MD, Πρόεδρος, Οργανισμός Ιατρικής Τρόπου Ζωής Μεγάλης Βρετανίας, Αγγλία.
• Petros P. Sfikakis, MD, Πρόεδρος, Ιατρική Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα.
• Labros S. Sidossis, PhD, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Ιατρικής του Μεσογειακού Τρόπου Ζωής, Καθηγητής Διατροφής Χαροκόπειο Παν/μιο και Rutgers University, ΗΠΑ.
• Stefania Ubaldi, M.D., PhD, Πρόεδρος, Ευρωπαϊκή Εταιρία Ιατρικής Τρόπου Ζωής, Γενεύη, Ελβετία.
Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον Πρόεδρο και τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την ευκαιρία της λειτουργίας του πρώτου Ινστιτούτου σε ένα πανέμορφο Μεσογειακό νησί, τους καθηγητές και τους φοιτητές που θα μας επισκεφθούν και θα απολαύσουν από κοντά τις ομορφιές του νησιού μας.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις