Από νωρίς το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, τα μηνύματα ήταν θετικά και χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι τις 11:30 π.μ. είχαν ψηφίσει περί τα 1500 άτομα, από τα οποία τα 900 μόνο στο εκλογικό κέντρο του Ροδινιού, την ίδια στιγμή που οι προβλέψεις προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για προσέλευση 2000 ατόμων συνολικά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες! Τα αποτελέσματα, τουλάχιστον για τα μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα νομαρχιακή επιτροπή νότιας Δωδεκανήσου του κόμματος, αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί σήμερα αργά το βράδυ. Σημειώνεται ότι σε όλο το νότιο συγκρότημα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος ανέρχονται σε περίπου 5000, αριθμός όμως που αναμένεται να αυξηθεί αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας γίνονταν συνεχώς εγγραφές νέων μελών που προσέρχονταν στις κάλπες.

Στο Ροδίνι, που είναι και το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο στην περιοχή μας, από νωρίς το πρωί υπήρχε μεγάλη κίνηση που κορυφώθηκε γύρω στο μεσημέρι και ήταν διάχυτος ένας ενθουσιασμός σε όσους ήταν παρόντες. Το «παρών», βέβαια, έδωσαν, εκτός από τους υποψηφίους και αρκετά παλαιά και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή μας, ανάμεσά τους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Μανόλης Γλυνός, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δ.σ. Ρόδου, τέως Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο πρώην Δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, , ο πρώην βουλευτήςΔωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπανικόλας, οι επί σειρά ετών δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Πόκιας και Δημήτρης Καρατζιάς και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, θετικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι στις κάλπες προσήλθαν και αρκετά νέα σε ηλικία άτομα.

Δηλώσεις

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικητιάδης, από το Ροδίνι, είπε: «Σήμερα είναι μία πολύ μεγάλη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το κίνημά μας. Οργανωνόμαστε ξανά, η κοινωνία οργανώνεται, δημιουργεί ξανά ένα σοβαρό ΠΑΣΟΚ που να προέρχεται από τον ίδιο τον λαό για τον λαό. Σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη κινητοποίηση, η προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τώρα φαίνεται πάρα πολύ υψηλή-και εδώ στη Ρόδο έχουμε μία πολύ μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων. Είναι εντυπωσιακή η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις υποψηφιότητες, για να εκλεγούν μέλη νομαρχιακών, συντονιστικών επιτροπών και συνέδρων. Έχουν ξεπεράσει τις 7000 σε όλη την Ελλάδα οι υποψηφιότητες των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να εκλεγούν στις νέες κομματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Θεωρώ ότι ξεκινάει μία καινούργια εποχή για το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, θεωρώ ότι το όνομά μας, κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ο κόσμος θα επιλέξει ξανά να είναι αυτό  που η Μελίνα έλεγε «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι, πολύ γρήγορα, θα επαληθευτεί αυτό που σας είπα εδώ, στον ίδιο χώρο, πριν από πέντε μήνες που ψηφίζαμε για τις Προεδρικές εκλογές: ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι, σε μικρό χρονικό διάστημα, αξιωματική αντιπολίτευση. Ήδη, τα ποσοστά μας έχουν διπλασιαστεί και εκτιμώ ότι,  στις επερχόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στη δεύτερη θέση για να προχωρήσουμε με στόχο πάντα να έχουμε μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Ο κ. Χατζηδιάκος

«Απ’ ό,τι βλέπετε και εσείς, η μεγάλη συμμετοχή, σηματοδοτεί κάτι πολύ μεγαλύτερο για το ΠΑΣΟΚ: είναι η ημέρα που θα ξεπεράσει τον αριθμό των ψηφοφόρων που ψήφισαν για την εκλογή του Προέδρου. Αυτό σημαίνει ότι τα πολιτικά γεγονότα και οι εξελίξεις έχουν φέρει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ κοντά πλέον και είναι το μοναδικό-γιατί το ΠΑΣΟΚ, να θυμάστε, ότι είναι αυτό που ξεκίνησε από τη βάση τις διαδικασίες, ακόμα και της εκλογής του Προέδρου, ακόμα και της εκλογής των οργάνων.

Η μεγάλη συμμετοχή, λοιπόν, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται ψηλά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής και το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε έναν συγκερασμό νέων παιδιών, νέων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έρχονται να πλαισιώσουν τα όργανα αλλά μαζί και ψηφοφόρους μεγάλης ηλικίας αλλά με τον ενθουσιασμό και την ελπίδα να ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο γιατί, απ’ ό,τι βλέπετε, οι πολιτικές εξελίξεις θα φέρουν πολύ πιο γρήγορα το χώρο τον δικό μας, τον πολιτικό, και πάλι μπροστά.

Το επόμενο βήμα θα γίνει στο Συνέδριο 20 με 22 του μήνα. Αυτό νομίζω ότι δείχνει πολλά γιατί δεν μπορεί, για παράδειγμα, εξήντα χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα να εκλέξουν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα στις εκλογές των οργάνων της βάσης του ΠΑΣΟΚ, πανελλαδικά πιστεύω να ξεπεράσουν πάλι έναν μεγάλο αριθμό και μεγαλύτερο, ει δυνατόν, από την εκλογή του Προέδρου.

Ταυτόχρονα, βέβαια, με την εκλογή των συνέδρων, θ’ αρχίσει να μπαίνει η πολιτική συζήτηση πλέον στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αυτό που έχει ανάγκη η κοινωνία. Στο συνέδριο θα διατυπωθούν οι πολιτικές θέσεις, θα υπάρχει ένα πολιτικό αφήγημα, και πάνω απ’ όλα όλοι αυτοί που είναι η ίδια η κοινωνία που έρχεται σήμερα αλλά τα όργανα που θα εκλεγούν θα μπουν και θα ζυμωθούν μέσα στην κοινωνία, ούτως ώστε το δημοσκοπικό ποσοστό που έχει το ΠΑΣΟΚ θα το κεφαλαιοποιήσει πρώτα στην κοινωνία και μετά μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων του στην κάλπη και στην επόμενη βουλευτική περίοδο».

 

 

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr