Αρχική Νέα Ελλάδας «Μάθε πού ψηφίζεις»: Ανανεώθηκε η πλατφόρμα του ΥΠΕΣ για τα εκλογικά τμήματα

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Ανανεώθηκε η πλατφόρμα του ΥΠΕΣ για τα εκλογικά τμήματα

50 προβολές

Μέσω αυτής, ο ψηφοφόρος, αφού συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία, μπορεί να πληροφορηθεί-επιβεβαιώσει σε ποιο εκλογικό τμήμα της χώρας καλείται να ψηφίσει.

Επικαιροποιήθηκε στις 6/2/2023 και περιλαμβάνει μεταβολές μέχρι και 31/12/2022 η πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις», ενόψει και των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκηςεξήγγειλε για τις 21/5.

Μέσω αυτής, ο ψηφοφόρος, Έλληνας ή πολίτης άλλης ευρωπαϊκής χώρας, αφού συμπληρώσει τα πεδία Επώνυμο, Όνομα, Όνομα Πατέρα, Έτος Γέννησης, Όνομα Μητέρας (προαιρετικό) ή μόνο τα πεδία Ειδικός Εκλογικός Αριθμός (E.E.A.) και Επώνυμο, μπορεί να πληροφορηθεί-επιβεβαιώσει σε ποιο εκλογικό τμήμα της χώρας καλείται να ψηφίσει.

Σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να επικοινωνήσουν για τη διόρθωσή του με τον δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι/ες.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις