Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ματαιώνονται επισήμως όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

Ματαιώνονται επισήμως όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ρόδο

188 προβολές

Ματαιώνονται επισήμως οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη Ρόδο και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, έπειτα από την σχετική υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο της πρόληψης από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

Με βάση τις συστάσεις και οδηγίες της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και στο πλαίσιο της πρόληψης και της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού από τον κορωνοϊό,  με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  αποφάσισε  τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατόπιν της ανακοίνωσης της κυβερνητικής απόφασης, της οποίας ο χαρακτήρας είναι υποχρεωτικός και όχι δυνητικός,  οι Εντεταλμένοι Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και Κυκλάδων, Στέλιος Μπρίγγος,  ανακοινώνουν την ματαίωση των προγραμματισμένων καρναβαλικών εκδηλώσεων στα νησιά των Περιφερειακών  Ενοτήτων  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ρόδου

Παράλληλα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Ρόδου για το ίδιο θέμα αναφέρει τα εξής:

Ακυρώνονται για προληπτικούς λόγους όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Ρόδου για το Καρναβάλι.

Μετά από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο Δήμος Ρόδου ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις εκδηλώσεις, που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι, για το διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2020.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις