Αρχική Νέα Λέρου ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ : ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ : ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ

από 12nisospress
520 προβολές

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο αποτελεί απαραίτητο κομμάτι για το παιδί. Η δύναμη που έχουν οι εικόνες και οι λέξεις επιτρέπουν στο παιδί να ταξιδέψει στο χώρο της φαντασίας, να ονειρευτεί και να σκεφτεί. Η ανάγνωση παιδικών βιβλίων, ήδη από τη βρεφική ηλικία, δίνει στο παιδί τη δυνατότητα, ν’ αναπτύξει καλύτερα τις γλωσσικές του ικανότητες και να χτίσει γερά θεμέλια πάνω στα οποία στη συνέχεια θα στηριχθούν οι ικανότητές του για ανάγνωση και γενικότερα για μάθηση. Ίσως, μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες της ανάγνωσης παιδικών βιβλίων είναι το γεγονός ότι φέρνει το παιδί και το γονιό πιο κοντά. Όσο ο γονιός διαβάζει στο παιδί, δημιουργείται μια ζεστή και όμορφη σχέση, όπου τόσο η μητέρα ή ο πατέρας όσο και το παιδί απολαμβάνουν τη συντροφιά του άλλου και δένονται ακόμα περισσότερο μεταξύ τους.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να διαβάζουν!! Διαβάζετε με την ψυχή σας και μην ξεχνάτε πως:<όταν κάποιος γίνει μια φορά βασιλιάς στη Νάρνια (μια φανταστική χώρα της ανάγνωσης) θα είναι για πάντα βασιλιάς!>.Το άνοιγμα ενός βιβλίου είναι η αρχή μιας περιπέτειας, ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να ανακαλύψετε στις σελίδες του. Διαβάστε βιβλία μαζί με τα παιδιά σας ακόμη κι όταν μαθαίνουν να διαβάζουν μόνα τους, να χρησιμοποιείτε διαφορετικές φωνές για διαφορετικούς χαρακτήρες και να διαβάζετε χρησιμοποιώντας τις εικόνες. Συζητήστε μαζί τους για τα βιβλία,ρωτήστε τα τι πιστεύουν πως θα συμβεί στη συνέχεια ή πιο κομμάτι του βιβλίου τους άρεσε περισσότερο και επισκεφτείτε μια βιβλιοθήκη ή ένα βιβλιοπωλείο.

10 λόγοι για να διαβάζουμε βιβλία στα παιδιά μας κάθε μέρα:

• Το παιδί συνδέει την ανάγνωση με την ευχαρίστηση, με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η αγάπη του προς τα βιβλία και την μάθηση.

• Συμβάλλει στο να χτίσει ένα βασικό υπόβαθρο γνώσης.

• Διεγείρεται η φαντασία του αλλά και όλες οι αισθήσεις.

• Προάγεται ένα καλό πρότυπο αναγνώστη.

• Γνωρίζει το εύρος της λογοτεχνίας και μαζί με αυτό το ανθρώπινο πνεύμα και τις δυνατότητες του.

• Αυξάνεται το λεξιλόγιο, η σύνταξη και η γραμματική του αφού ακούγονται όλο και περισσότερες λέξεις.

• Προσφέρει διασκέδαση και είναι μια εναλλακτική λύση για την τηλεόραση.

• Αναπτύσσεται η προσοχή και η μνήμη.

• Προωθείται η ηρεμία και ο δεσμός μεταξύ του γονιού και παιδιού.

• Βελτιώνεται η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και κριτικής σκέψης.

 

ΠΑΥΛΙΔΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις