Αρχική Νέα Δωδεκανήσου ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους της Λέρου

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους της Λέρου

111 προβολές

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

6 Σεπτεμβρίου 2021

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους της Λέρου»

 

Το ζήτημα της αναβάθμισης και βελτίωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους στη Λέρο, έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον Υπουργό Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα δημιουργήθηκε Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Β΄ Δωδεκανήσου, με έδρα την Κάλυμνο και αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης Λέρου, με έδρα τη Λέρο.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η υποβάθμιση της τοπικής διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λέρου σε αποκεντρωμένο τμήμα του ΕΦΚΑ Καρπάθου, έχει προκαλέσει γραφειοκρατικά προβλήματα και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων για καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Τονίζει, επίσης, ότι η διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών και των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στις νησιωτικές περιοχές, επιβάλλει να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα και γρήγορα στον τόπο κατοικίας του, μέσα από υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή δομές διοικητικής εξυπηρέτησης σε κάθε νησί.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει ότι η διακηρυγμένη και ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λέρο, προκειμένου να υπάρχει ταχύτατη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επισυνάπτεται η παρέμβαση του κ. Κόνσολα προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

Α.Π.: 8740/6.9.2021

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

ΘΕΜΑ: «Υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λέρο»

 

Κύριε Υπουργέ,

Η διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών και των ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ στις νησιωτικές περιοχές, επιβάλλει να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα και γρήγορα στον τόπο κατοικίας του και να υπάρχουν είτε υποδομές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, είτε δομές διοικητικής εξυπηρέτησης σε κάθε νησί.

Η Λέρος είναι ένα νησί με 8.500 περίπου μόνιμους κατοίκους, και οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο νησί εξυπηρετούν τους κατοίκους της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησίου και των Αρκιών.

Η υποβάθμιση της τοπικής διεύθυνσης ΕΦΚΑ Λέρου σε αποκεντρωμένο τμήμα του ΕΦΚΑ Καρπάθου, έχει προκαλέσει γραφειοκρατικά προβλήματα και τις διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων για καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου μήνα, δημιουργήθηκε Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Β΄ Δωδεκανήσου, με έδρα την Κάλυμνο (οδός Ενορία

Αναστάσεως, ΤΚ 85200, Κάλυμνος) και αποκεντρωμένο Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης Λέρου, με έδρα τη Λέρο (οδός Λακκί, ΤΚ 85400, Λέρος).

Εκτιμώ ότι η διακηρυγμένη και ισχυρή βούληση της κυβέρνησης για τη βελτίωση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λέρο, προκειμένου να υπάρχει ταχύτατη και άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν έχει υπάρξει καταγραφή των γραφειοκρατικών προβλημάτων στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στη Λέρο, στην Πάτμο, στο Αγαθονήσι και στους Αρκιούς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών.

 

Ο

Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις