Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Ενισχύονται με νέο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ο Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής(ΑΣΠ) Κω και ο ΑΣΠ Καλύμνου

MANOΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Ενισχύονται με νέο μηχανολογικό και τεχνολογικό εξοπλισμό ο Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής(ΑΣΠ) Κω και ο ΑΣΠ Καλύμνου

108 προβολές

Ουσιαστικό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση με νέο εξοπλισμό των σταθμών παραγωγής ρεύματος σε Κω και Κάλυμνο, προκειμένου να μην επαναληφθούν φαινόμενα πολύωρων διακοπών της ηλεκτροδότησης, όπως συνέβη πέρυσι.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ.Στάσσης ενημέρωσε εγγράφως τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ.Μάνο Κόνσολα ότι μέσα στο 2022:

-Προχωρά η μετεγκατάσταση αεριοστροβιλικης ισχύος από τις Κυκλάδες στον ΑΣΠ Κω.

-Σε συνεννόηση με τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά την έγκριση της ΡΑΕ, προγραμματίζεται η μεταφορά σύγχρονων Μηχανών Εσωτερικής καύσης από τον ΑΣΠ Μυκόνου στον ΑΣΠ Καλύμνου.

Ταυτόχρονα, αναθεωρήθηκαν τα όρια και οι προβλέψεις για τη ζήτηση σε ρεύμα και προσδιορίστηκαν υψηλότερα και πιο ρεαλιστικά επίπεδα εφεδρείας, ώστε να ενισχυθεί το σύστημα και να αποφευχθούν διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις διορθωτικές αυτές παρεμβάσεις σε Κω και Κάλυμνο.

Τόνισε,όμως, ότι «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, όπως η μόνιμη εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στη Λέρο και ο επανασχεδιασμός του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μην προκαλούνται βλάβες αφού το δίκτυο περνά μέσα από δύσβατες περιοχές, ευάλωτες στα ακραία καιρικά φαινόμενα και με εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις