Αρχική Νέα Κόσμου Μακρόν: Απέκλεισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Ζήτησε ευρύτερη συμμαχία

Μακρόν: Απέκλεισε κυβέρνηση εθνικής ενότητας – Ζήτησε ευρύτερη συμμαχία

37 προβολές

Απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και ζήτησε ευρύτερες προεδρικές συμμαχίες και συνεργασίες με συμβιβασμούς, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, μετά την πολιτική του ήττα στις εθνικές εκλογές.

Ο Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την άποψη ότι «θα χρειαστεί να διευκρινιστεί τις επόμενες ημέρες το μερίδιο ευθύνης και συνεργασίας  διαφορετικών κομμάτων της Εθνοσυνέλευσης με την προεδρική πλειοψηφία”. Στην ουσία είπε ότι θα αναζητήσει η κυβέρνησή του ευρύτερες συμμαχίες στη Βουλή για τα μέτρα που θα χρειαστεί περάσει και τα οποία περιέγραψε στη συνέχεια του διαγγέλματός του.

Ο Μακρόν κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να ξεκαθαρίσουν αν και κατά πόσο είναι διατεθειμένες να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης αναφορικά με την διακυβέρνηση της χώρας. “Πρέπει να μάθουμε να κυβερνάμε και να νομοθετούμε διαφορετικά“, απέναντι στη “ρήγματα” που προέκυψαν από τις εκλογές, είπε ο Μακρόν.

“Γαλλίδες και Γάλλοι,
Στις 24 Απριλίου μου ανανεώσατε την εμπιστοσύνη σας επανεκλέγοντάς με ως πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θέλω τώρα να συγχαρώ τους βουλευτές που εκλέξατε με την ψήφο σας. Έχω κάποιες σκέψεις για τους βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν. Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να αγνοήσω την ισχυρή αποχή, που μας υποχρεώνει όλους να κάνουμε περισσότερα για να είναι πιο αναγνωρίσιμες οι συλλογικές μας δράσεις στις δημοκρατικές μας συναντήσεις. Ούτε μπορώ να αγνοήσω τα ρήγματα, τις βαθιές διαιρέσεις που διατρέχουν τη χώρα μας και αποτυπώνονται στη σύνθεση της νέας Βουλής», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και συνέχισε:

“Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς αρχηγούς που συνάντησα απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, κάτι που άλλωστε και στα μάτια μου δεν δικαιολογείται. Πολλοί έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να δράσουν σε σημαντικά ζητήματα, όπως η αγοραστική δύναμη ή η ασφάλεια.  Θεωρώ λοιπόν ότι είναι δυνατό, αυτή τη κρίσιμη στιγμή που βιώνουμε, να βρούμε μια μεγαλύτερη και σαφέστερη πλειοψηφία για να δράσουμε… Ελπίζω λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες, ότι αυτή η πολιτική υπέρβαση θα συνεχιστεί με σαφήνεια και υπευθυνότητα”, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Έκτακτα μέτρα

“Από το φετινό καλοκαίρι θα χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου νόμου για την αγοραστική δύναμη, έκτακτων μέτρων για την υγεία μας. Όλη αυτή η πρόοδος δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί ούτε με περισσότερους φόρους ούτε με περισσότερα χρέη. Η χώρα μας χρειάζεται φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις”, είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης διαφάνειας στην πολιτική ζωή, λέγοντας ότι όπως είχε υποσχεθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές θα προωθήσει σειρά αποφάσεων σχετικών με την τόνωση της αγοραστικής ικανότητας των Γάλλων, την οικονομία, την οικολογία, την ασφάλεια, την υγεία, τη δικαιοσύνη κ.α.

Χωρίς Φόρους

«Θα προτείνουμε μέτρα που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την επιβολή πρόσθετων φόρων, ωστόσο για να επιτευχθεί αυτό είναι αναγκαίες οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις» είπε ακόμη ο πρόεδρος της Γαλλίας, καταλήγοντας ότι μετά την επιστροφή του από τις συνόδους κορυφής της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα αξιολογήσει το μερίδιο της ευθύνης που δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να αναλάβει η κάθε πολιτική παράταξη με στόχο την διακυβέρνηση της Γαλλίας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις