Αρχική Νέα Λέρου M. Κόλιας: Εδώ θα είμαστε να υποδεχθούμε τα ΜΑΤ

M. Κόλιας: Εδώ θα είμαστε να υποδεχθούμε τα ΜΑΤ

281 προβολές

Λυπηρά χαρακτήρισε τα γεγονότα που σημειώνονται σε Λέσβο και Χίο, με τα ΜΑΤ να επιβάλλουν την τάξη προκειμένου να προχωρήσουν οι δομές κλειστού τύπου, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

«Δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στους νησιώτες που σηκώνουν το προσφυγικό βάρος» είπε, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι της Λέρου δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί το νησί τους φυλακή και να στιγματιστεί ξανά.

Ανέφερε ότι το επόμενο νησί που θα δεχθεί την απόβαση των ΜΑΤ θα είναι το νησί του, διαμηνύοντας «εδώ θα είμαστε να τους υποδεχθούμε».

«Έχουμε 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες και δεν έχει γίνει ούτε μία μεταφορά στην ενδοχώρα το τελευταίο τρίμηνο, ούτε πρόκειται να γίνει. Σκοπός τους είναι να παραμείνουν στα νησιά» είπε.

Ο δήμαρχος Λέρου εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό του για τη στάση της περιφερειακής αρχής.
«Δεν μπορεί, ανέφερε, να συζητείται στο περιφερειακό συμβούλιο το προσφυγικό/μεταναστευτικό και να μην καλούνται οι δήμαρχοι των νησιών που σηκώνουν το βάρος».

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις