Αρχική Νέα Ελλάδας Λιθόκερος: Συναγερμός στη Λάρισα για το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο

Λιθόκερος: Συναγερμός στη Λάρισα για το γιγάντιο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο

78 προβολές

Μετά τον Βόλο και την Πάργα, ο λιθόκερος έκανε την εμφάνισή του και στη Λάρισα.

Συγκεκριμένα τον εντόπισε έκπληκτη γυναίκα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, κοντά στο ποτάμι. Εντυπωσιασμένη μάλιστα, από το μέγεθος του έστειλε φωτογραφίες στο larissanet.gr.

Λιθόκερος-Λάρισα

 

Ο λιθόκερος ή Lethocerus Patruelis – Belostomatidae όπως είναι η επιστημονική του ονομασία μοιάζει με τεράστια κατσαρίδα που κολυμπάει και πετάει, ενώ μπορεί να αναπτυχθεί σε μέγεθος 12 εκατοστών. Το δάγκωμα του είναι δηλητηριώδες όχι όμως θανατηφόρο για τον άνθρωπο και προκαλεί οξύ πόνο. Τρέφεται με μικρά οστρακόδερμα και ψαράκια.

Το ανησυχητικό είναι ότι ολοένα και πιο συχνά, ο λιθόκερος εντοπίζεται σε ελληνικά εδάφη το έντομο αυτό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο παιδί στην Αχαΐα.

Πάργα: Εμφανίστηκε το μεγαλύτερο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο Λιθόκερος

Το μεγαλύτερο δηλητηριώδες υδρόβιο έντομο στο κόσμο, ο λιθόκερος, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Κάστρο σερφ σποτ στην Πάργα.

Την εμφάνισή του έκανε γνωστή η σελίδα Surf in Greece στο Facebook.

 

Λιθόκερος

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις