Αρχική Νέα Λέρου Λιμεναρχείο Λέρου : Ανακοίνωση μέτρων λόγω κορωνοιού

Λιμεναρχείο Λέρου : Ανακοίνωση μέτρων λόγω κορωνοιού

από 12nisospress
336 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το  Λιμεναρχείο Λέρου , στο ευρύτερο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονωϊού SARS-COVID-19, σας γνωρίζει ότι από σήμερα Δευτέρα 16/03/2020 και μέχρι νεωτέρας, εξακολουθεί να  λειτουργεί σε 24ωρη βάση αλλά αυστηρά και   μόνο για την διεκπεραίωση των εξαιρετικά επειγουσών υποθέσεων. Στα πλαίσια αυτά παρακαλείστε όπως σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη έκτακτης συναλλαγής σας με τη Λιμενική Αρχή Λέρου  αλλά και τον Λιμενικό  Σταθμό  Λειψών , να απευθύνεστε αρχικά, και πριν την επίσκεψή σας στο εκάστοτε Λιμενικό Κατάστημα, τηλεφωνικά στις συγκεκριμένες Υπηρεσίες προκειμένου εξυπηρετηθείτε στη συνέχεια από το αρμόδιο γραφείο σε προκαθορισμένη ώρα εντός της ίδιας ημέρας ή επόμενης. Σας ενημερώνουμε δε ότι για λόγους προστασίας του κοινού αλλά και των βαθμοφόρων της Υπηρεσίας μας σε περίπτωση που είναι αναγκαία η εξυπηρέτηση περισσοτέρων του ενός πολιτών για επείγουσες χωρίς αναβολή υποθέσεις, αυτό θα λαμβάνει χώρα με τρόπο ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση ατόμων   εντός του λιμενικού καταστήματος αλλά και στους εξωτερικούς χώρους αυτού.

Επισημαίνεται ότι κατά την διάρκεια παραμονής των πολιτών στο λιμενικό κατάστημα θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα αυτοπροστασίας όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες υπηρεσίες της χωράς
Πέραν των ανωτέρω επισημαίνεται ότι η Λιμενική Αρχή Λερού  παραμένει σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης επέμβασης.

Με βάση τα ανωτέρω, και σε εκτέλεση σχετικής διαταγής κ. ΥΝΑΝΠ σας γνωρίζουμε, και μέχρι νεωτέρας τα ακόλουθα:

1.  Αναστέλλεται, εκτός της περίπτωσης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης, η παραλαβή Δικαιολογητικών από τις Λιμενικές Αρχές για την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών Αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας (όπως χορήγηση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων Δραστηριοποίησης Ρ/Κ λιμένα, δυτών, μαθητευομένων δυτών, καταδυτικών συνεργείων, Θαλάσσιων ταξί, λαντζών, παροχέα καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, εκμίσθωσης Μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων μικρών σκαφών, πράξεις εγγραφής μικρών σκαφών σε ΒΕΜΣ και λοιπές πράξεις σχετικές με μικρά σκάφη που διέπονται από διατάξεις του ισχύοντος Γενικού Κανονισμού Λιμένων περί μικρών σκαφών, έκδοση αδειών χειριστή ταχυπλόου σκάφους, Αδειών εκμισθωτή θ.μ.α., ναυαγοσώστη).

2.  Σε περίπτωση βεβαιώσεων συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων άσκησης επαγγελμάτων για τις οποίες απαιτείται μέχρι 30-04-2020 η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ότι δεν έχει εκλείψει καμία προϋπόθεση από τις προβλεπόμενες για την έγκριση άσκησης των επαγγελμάτων αυτών καθώς και τυχόν ανανεώσεων αδειών άσκησης επαγγελμάτων που απαιτείται να διεκπεραιωθούν μέχρι την ως άνω ημερομηνία παρατείνεται η διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών μέχρι 01-06-2020.

3.  Αναβάλλονται κάθε είδους προγραμματισμένες εξετάσεις που διέπονται από νομοθετικές διατάξεις αρμοδιότητας Λιμενικής Αστυνομίας.

4.  Αναστέλλεται η ανανέωση όλων των ατομικών επαγγελματικών αδειών αλιείας από λήψεως έως και 30-04-2020. Άδειες που λήγουν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος καθώς και άδειες με ημερομηνία λήξεως έως και 31-05-2020 παραμένουν σε ισχύ και θα ανανεώνονται από 01-06-2020 έως και 31-07-2020.

5. Αναστέλλεται η απαίτηση θεώρησης ημερολογίων αλιευτικών σκαφών και καταχώρησης ειδικών εργαλείων αλίευσης.-

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις