Αρχική Νέα Λέρου Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει : Μήνυμα για την 7η Μαρτίου

Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει : Μήνυμα για την 7η Μαρτίου

171 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, γιορτάζουμε τα εβδομήντα δύο (72) χρόνια ένωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα που αποτελεί ένα ιστορικό αναστοχασμό των Δωδεκανησίων για το παρόν και το μέλλον, γιατί η ιστορία του κάθε τόπου, κληροδοτεί αξίες και διδάγματα, τα οποία πρέπει να αποτελούν τον φάρο και να καθοδηγούν τις επόμενες γενιές στους στόχους και στα οράματά τους. Στις 10 Φεβρουαρίου 1947 υπογράφηκε στο Παρίσι η Συνθήκη Ειρήνης με την Ιταλία, σύμφωνα με την οποία τα Δωδεκάνησα αποδίδονταν στην Ελλάδα, η τελετή παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα από τις βρετανικές αρχές έγινε στις 31 Μαρτίου 1947 στη Ρόδο μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα. Πρώτος διοικητής των Δωδεκανήσων ανέλαβε ο αντιναύαρχος Περικλής Ιωαννίδης, με πολιτικό σύμβουλο τον πανεπιστημιακό και δικαστικό Μιχαήλ Στασινόπουλο, μετέπειτα πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η επίσημη τελετή της ενσωμάτωσης έγινε στις 7 Μαρτίου 1948 και το 1955 τα Δωδεκάνησα έγιναν νομός με πρωτεύουσα τη Ρόδο.

Η σημερινή συγκυρία κάνει επιτακτικότερη την εθνική επαγρύπνηση και συνέγερση για τη θωράκιση των νησιών μας, την επιβίωσή τους αλλά και την προοπτική που αξίζει σ’ αυτά και στους Δωδεκανήσιους.

«Η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα στέλνει διαχρονικό μήνυμα για την ενότητα και την πρόοδο του Ελληνισμού».

 

Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις