Αρχική Νέα Λέρου ΛΕΡΟΣ Συγγραφείς ,Ποιητές ,Ζωγράφοι : ΞΥΛΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΛΕΡΟΣ Συγγραφείς ,Ποιητές ,Ζωγράφοι : ΞΥΛΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

339 προβολές

ΞΥΛΙΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Οι μελέτες του σχετικές με την γένεση του σύμπαντος και των έμβιων όντων δείχνουν, ΑνθρωπΒαθυστόχαστο, επιστήμονα κύρους, βαθυγνώστη της Ελληνικής Μυθολογίας και ιστορίας ,που αγάπησε το κάλλος ,την σοφία, ήταν δυνατός και πάνω από όλα γεμάτος αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Απλός, χαμογελαστός, γεμάτος αγάπη . Το βιογραφικό του είναι 7 σελίδες από την επιστημονική εργασία του σαν ερευνητής βιολόγος, λοιμοξιολόγος – καθηγητής ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Παρισίου που κατέκτησε σειρά πανεπιστημιακών τίτλων και ειδικότερα. Γεννήθηκε στην Αίγυπτο 1943 και απεβίωσε το 2015 στην Αθήνα.. Σπούδασε στη Γαλλία δημόσια Υγεία(1971),Ιολογία και Βακτηριολογία (1973),  έκανε ειδικές μελέτες στην Υγεία στο Πανεπιστήμιο εκεί και το 1976 κέρδισε τον τίτλο του Δόκτορα της Κρατικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού και Δίπλωμα προχωρημένων σπουδών στην γενική Ιολογία και Μικροβιολογία πάλι από τον Ινστιτούτο Παστέρ το 1980. Εργάστηκε στους τομείς της Έρευνας και της φαρμακολογίας .Έκανε μελέτες για το Προζάκ, για την σχιζοφρένεια και για πολλά  άλλα φάρμακα ( πρόληψη κατάθλιψης…).(Το Βιογραφικό του-έγραψε ο σεβαστός συμπατριώτης μας Ιων.  Μπελένης ,το αντέγραψα από  τα , Λεριακά Νέα φ450/ Ιούλιος-Αύγουστος 2015)

Βιβλίο Πρώτο

Η μελέτη αυτή είναι αφιερωμένη στον φιλόσοφο Εμπεδοκλή και κυρίως εχει να κάνει με την γένεση των Έμβιων  όντων όπως αυτή παρουσιάστηκε στους προσωκρατικούς φιλόσοφους και ιδιαίτερα στον Εμπεδοκλή που θεωρείται σαν σύνδεσμος ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Σκέψεις του χθες είναι πολύ κοντά στα θεωρητικά της Φυσικής του Σήμερα.

Μεταξύ των φιλοσοφικών κόσμων του ελληνικού πνεύματος της προσωκρατικής περιόδου βρίσκεται ο Εμπεροκλής . Ήταν λίγο περισσότερο επηρεασμένος από την διονυσιακή και ορφική σκέψη και πράξη,  αγγίζοντας το ανθρωπόμορφο στοιχείο με τις επιθυμίες του και τις ηθικές του αρχές μέσα σ ένα τακτικό, βιολογικό και στοιχειοιθετημένο κόσμο. Η παράδοση λέει ότι ο Εμπεδοκλής σπούδασε ιατρική και είχε μυηθεί στα ορφικά μυστήρια στα νιάτα του. Φαίνεται ότι καταγόταν από οικογένεια πολιτικών και ο ίδιος ανήκε ιδεολογικά στους δημοκρατικούς και αναμίχθηκε ενεργά με την πολιτική.

Ο Εμπεδοκλής σαν άνθρωπος της σκέψης αναφέρεται σαν γιατρός, ποιητής, ρήτορας και φιλόσοφος. Από πολλούς δοξογράφους και μελετητές περιγράφεται και σαν μάγος, τσαρλατάνος ή και θεός. ‘Εγραφε τα κείμενα του σε ποιητικό ύφος και συνέθετε τους στίχους του, χρησιμοποιώντας την αναλογία και ανταλλάσσοντας τον μύθο ή το αρχαίο σύμβολο με μόνο σκοπό να εξηγήσει τις απόψεις του για την προέλευση των όντων.

O Εμπεδοκλής γεννήθηκε στο 490 π.χ στον Ακράγαντα της Σικελίας. ΄Ο Ακράγαντας ήταν Ελληνική αποικία που είχε ιδρυθεί τον 6ο αιώνα να πχ.

Η προσωκρατικέ σκέψη του 5ου αιώνα πχ αποτελείτο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ από τους Θαλής ο Μιλήσιος,ο Αναξίμανδρος,ο Αναξιμένης και ο Ηράκλειτος ο Εφέσιος που αποτελούσαν τους ΙΩΝΕΣ και ΔΥΤΙΚΑ ο Ξενοφάνης,ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντινός και ο Παρμενίδης .

<<Τα τέσσερα ριζώματα των πάντων άκου πρώτα Ζευς λαμπερός, Ήρα ζωοδότρια, Αιδωνευς , Και η Νηστις που δακρύζοντας θνητό κρουνό αναβρύζει>> Απόσπασμα από Εμπεδοκλή

Σ αυτό το απόσπασμα περιγράφει τα ριζώματα, που είναι οι μονάδες ή τα στοιχεία που υπάρχουν αναλλοίωτα σε όλα τα όντα (ανθρώπους, άγρια ζώα, φυτά)και που είναι Τέσσερα τον αριθμό. Ο αριθμός Τέσσερα είναι θεμελιακός στην Πυθαγόρεια σχολή,, ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ…

Ερμηνεύοντας τα ριζώματα…

ΖΕΥΣ=Φωτιά,

ΗΡΑ =πιθανώς Γή,

ΑΙΔΩΝΕΥΣ=πιθαν;vς  Αέρας, και

ΝΗΣΤΙΣ=Νερό.

Σήμερα η Σύγχρονη Φυσική του Σύμπαντος ..μπορεί να πει, ότι μετά το ΜΠΙΓΚ-ΜΠΑΓΚ ,ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΡΑΚΤΥΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ( ή Ριζωμάτων)τα πρωτόνια ,τα ηλεκτρόνια, τα νετρόνια και τα νετρινά…..

Ο Εμπεδοκλής…συνέλαβε την βασική αρχή της γενετικής, της μοριακής βιολογίας και της κληρονομικότητας αντιλαμβανόμενος τον κόσμο της βιολογίας ότι τα στοιχεία ή τα θεμελιακά μόρια πρέπει να είναι τέσσερα,….η ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ του πληροφοριακού κώδικα

Πέρασαν 25 αιώνες μετά τον Εμπεδοκλή και δικαιώθηκε πειραματικά ότι τέσσερις είναι οι θεμελιακές νουκλεινικές βάσεις ή μόρια ή ριζώματα …..

Η Αδενίνη (Α),η Θυμίνη (Τ),η Γουανίνη (G) και η Κυτοσύνη (C) που αποτελούν τα πληροφοριακά μόρια του DNA…..

 

«Το κεντρικό ερώτημα που θέτει ο Μιχάλης Ξυλινάς με το παρόν βιβλίο,μπορει να διατυπωθεί ως εξής’’ έως ποιο βαθμό οι Προσωκρατικοί Φιλόσοφοι και ειδικότερα ο Εμπεδοκλής ο Ακραγαντινός (περίπου 490-430πχ) οδηγήθηκαν σε επιστημονικά συμπεράσματα που οδηγούν μέχρι και σήμερα την αξία και το κύρος τους???Η απάντηση που δίνεται είναι συγκλονιστική . Σε μια ολόκληρη σειρά ω σύγχρονων θετικών επιστημών όπως είναι η βιολογία ,η φυσική ιατρική, η αστροφυσική ,τα συμπεράσματα των προσωκρατικών είναι ακόμη επίκαιρα και βαρυσήμαντα. Γεφυρώνεται έτσι μια γνωσιακή απόσταση 25 αιώνων και καλλιεργείται το έδαφος για μια νέα θεώρηση των αρχαίων στοχαστών» Γιάννης Τσιάρας. Ομότιμος Καθηγητής του πανεπιστήμιου  Κρήτης .

 

ΒΙΒΛΙΟ 2ο.1998 Εκδ. Δωδώνη ISBN 978-960-248-949-9

Προμηθεύς εν Τήλο (θεατρικό)

 

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στον Προμηθέα δεσμώτη του Αισχυλου .Ο Προμηθέας παρουσιάζεται εκφραστής της Ελληνικής τραγικότητας –Απολλώνιος και συγχρόνως Διονυσιακός.

Απολλώνιος θα λάμψει σαν θεός φωτός με ολύμπιο στέφανο γεμάτος πλαστικότητα , ένα άγαλμα ομορφιάς και αρμονίας >Αλλά συγχρόνως θα γεμίσει την αίθουσα με βακχική μουσική και Διονυσιακό σπασμό και δόνηση ,σπαράζοντας δαιμονισμένα σε επιθανάτιο ρόγχο.. Είναι φιλοσοφημένος επιστήμονας, τεχνοκράτης, μηχανικός και χαρισματικός επαναστάτης που μάχεται εναντίον της τραγικότητας της μοίρας του ανθρώπινου γένους. Θέλει να υψώσει τον άνθρωπο…..δημιουργώντας και πάλι μια πεφωτισμένη δημιουργική κινητήρια ολύμπια τάξη που θα παρεμβάλλεται μεταξύ των ουρανών και του ανθρώπου…..

Απόσπασμα από τον διάλογο μεταξύ του Προμηθέα και του Κράτους (και Βία)….<<Θυσία και προσφορά στον βωμό της ανθρώπινης γενιάς είναι ο γήινος και αισθητηριακός σωματικός πόνος που με σουβλίζει και θα με συνοδεύει σ αυτό το δρόμο της υλικής μου διάλυσης στο φλογερό μαγεμένο αιδοίο των Ωκεανίδων …. Παρηγοριά μου η αιωνιότητα του λόγου και η θεία βούληση που διέπει τα πάντα με μέτρο και λογική ……..>>(Σέλ 46)

Για τις ανάγκες του έργου έδωσε στις ανθρώπινες τάξεις τα παρακάτω ονόματα….<<Οι τάξεις αυτές είναι η ηγετική τάξη του management (Ολύμπια, πριγκιπική, ελιτιστική ,ευγενών,ωη υπερανθρώπων ή θεανθρώπων) ή ψυχαναγκαστική θρησκευόμενη τάξη του ελευσίνιου χόρου (που αντιστοιχεί στην «εμπορική τάξη» του Νίτσε, ή την μικροαστική μπορζουαζία των ευσεβών θεοσεβούμενων θνητών )και τέλος ο όχλος και οι κοινοί άνθρωποι του Τηλιακού χορού

Το φιλοσοφικό μήνυμα του Προμηθέα εν Τήλο συνοψίζεται ως εξής

-Ο άνθρωπος στον τεχνόκοσμο που δημιουργήσει μπορεί να ζήσει άνετα με αξιοπρέπεια σ ένα κοινωνικό-πολιτικο περιβάλλον ισότητας δημοκρατίας και δικαιοσύνης

..-Για να μεγαλουργήσει το ανθρώπινο γένος πρέπει να διασφαλίζεται η ελεύθερη ερευνητική σκέψη και διανόηση για δημιουργική ανάπτυξη στον χώρο του πνεύματος ,της φιλοσοφίας ,της τέχνης και της τεχνολογίας.

….Η ηγετική και ιθύνουσα τάξη εχει την ευθύνη και υποχρέωση να διασφαλίζει εφ ενός την ισορροπία στο φυσικό και βιολογικό περιβάλλον του ανθρώπου αφ ετέρου να προφέρει τα μέσα στην ανθρώπινη διανόηση για την επίτευξη ανωτέρων δημιουργικών έργων.

(αδέλφια και σύντροφοι ,προλετάριοι ,είλωτες, σκλάβοι και τριτοκοσμικοί)

 

ΒΙΒΛΙΟ 3ο 2002 Εκδοσεις Δωδωνη ISBN 978-960-385-143-1

Αναστασία η Ροδίτισσα

 

Το έργο εξελίσσεται στο Νοσοκομείο της Αγ Αικατερίνης στη Ρόδο. Έτος 1522.Κεντρικο πρόσωπο η Αναστασία ,κόρη σλάβων Ροδιτών που ανήκαν στον φρούραρχο ή διοικητή του Κάστρου που ήταν ιππότης του Τάγματος. 200.000 Οθωμανοί πολιορκούν την Ρόδο που αμυνόταν με 7.000 ιππότες και Ροδίτες.  Η Μάχη άνιση.

«Το έργο διαδραματίζεται στο χειρουργείο του νοσοκομείου όπου η νοσοκόμα Αδελφή Αναστασία, λίγο πριν της πτώση της Ρόδου, αγκαλιάζει τα δυο άμορφα κι αξιαγάπητα παιδιά της με μητρική στοργή, τα φίλησε και σταυρώνοντας τα μέτωπα τους ,ενώ εκείνα έκλαιγαν τ άμοιρα, τα ξεγραμμένα ,με το μαχαίρι η αλύγιστη γυναίκα τα έσφαξε και ως σπαρταρούσανε πια και έβγαινε μαζί με το αίμα και η ψυχή τους ,μ ότι άλλο είχε αγαπητό ,σε φωτιά, γερά αναμμένη τα έριξε ,για να μην πέσουν (έλεγε)στου εχθρού τα χέρια ,ζωντανά ή πεθαμένα ,τα κορμιά τους….Ορμώντας ενάντια στους εχθρούς ,η έξοχη πολεμίστρα, η ηρωίδα που αξίζει η μνήμη της να μείνει στους αιώνες γενναιότατα πολεμώντας έπεσε»

Απόσπασμα σαν επιμύθιον…Ο Πατινιώτης Γιατρός προς την νεκρή Αναστασία ..<<Μακάρι νάχα την πίστη σου και την δύναμη σου. Δεν εχει σημασία τι πιστεύεις τώρα ή τότε , σημασία εχει η δύναμη της πίστης σαν Βουλή Προαιώνια….>>

 

ΒΙΒΛΙΟ 4ο Εκ Ιούλιος Καίσαρ και Παρθενόπη εν Φαρμακονήσω

ISBN: 978-960-8294-76-9

 

Το βιβλίο αυτό εξεδόθη, μετα θάνατο του συγγραφέα, το 2017 από τους οικείους του και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Νόηση.

Φαντάζει να είναι ένα ιστορικό σύγγραμμα, στηριγμένο στην αιχμαλωσίας και παραμονή του Ιούλιου Καίσαρα ,το έτος 87 μχ, στο Φαρμακονήσι, από πειρατές (Πλούταρχος , Βίος Καίσαρα, κεφ 1,τμ 7)

Στην πραγματικότητα είναι μια φιλοσοφική θεώρηση της γένεσης των εμβίων, των σύμπαντων, των θρησκειών, του έρωτα …Ένας υπέροχος στοχασμός στηριγμένος στον γεγονός αιχμαλωσίας του Ιούλιου Καίσαρα (πραγματικός) και της Παρθενόπης (Μυθικο πρόσωπο, γέννημα της φαντασίας και της γραφίδας(?). Ιστορικά τεκμηριωμένος αυτός της ιστορίας της Ευρώπης χαράκτης….Η παρθενόπη διαττόντας αστέρας, κόρη, πεντάμορφη, μοναδικό πνεύμα, ασκληπιάδα, Μουσική και τέχνη, Φιλοσοφία και Μαθηματικά.. Ενσάρκωση αρμονίας πνεύματος και σώματος.

Οι φιλοσοφικοί τους διάλογοι ξεκινούν από τον Μεσσία

.Παρθενόπη <<Από την γένεση του κόσμου ο άνθρωπος κάνει προμηθεικό αγώνα. Οι άγγελοι δίδαξαν την φωτιά και την μεταλλουργία στον άνθρωπο. Ο Μεσσίας ( Γιαχβέχ – Ιουδαική αντίληψη ) λαμπερός διάφανος, καθαρός πλημμυρισμένος από αγάπη για τον μας, για τον λαό το λαό μας και για όλους τους ανθρώπους .Θα δικάσει και θα τιμωρήσει την αδικία ,την αμαρτία>>Σέλ 72

Ιούλιος<<… Η Δόξα της Ρώμης βασίζεται στις θρησκευτικές ιδέες που σφυρηλατούν τη συνοχη. MosMajorum..υπεισέρχεται στην αγωγή μας, που είναι η εξάσκηση στους κανόνες της σωστής συμπεριφοράς. Γιατί υπάρχει μια αγωνιστική ηθική ,που επιτρέπει τη συμφιλίωση του ένδοξου παρελθόντος ,τη δομή του παρόντος και την ενόραση του μέλλοντος>>σελ78

Περνάνε στον Σκάρτη και την απολογία του…Συνεχίζουν σε ένα ερωτικό συνταίριασμα …με τα Άγια και τα Μυστήρια.. Θίασος ζωής¨-γέννησης και θανάτου, ολοκλήρωση, Ενότητα χώρου, μουσικής, έμβιων, ουράνιων, μετουσίαση μέσα στον λόγο  και την μουσική. Ένωση θεού και σώματος ανθρώπου.

Παρθενόπη <<..στην αρχή σχηματίστηκε ο σωληνοειδές πόρος, η ύλη όμως των πάντων ήταν ταραγμένη και αδιαφοροποίητη,…έπειτα γεννήθηκε κάποιος που τακτοποιούσε τα πάντα,…έπειτα έγινε ένας πορος και όταν διαμορφώθηκε αυτός ο πόρος, Διαγράφηκε το τεκμωρ….>>Αλκμαν, Σπαρτιάτης ποιητής

πορος=διαδρομος,περασμα

τεκμωρ= αντικειμενικός σκοπός, αποδεδειγμενο τέρμα Σέλ 114

Ιουλιος<<…Έρωτα δυνατέ αυτή είναι η εντέλεια της ολοκλήρωσης των παντών,το προσμενόμενον Τεκμωρ,ενδελεχεία της ζωής.Η ζεστη ασάλευτη Γαία. Παρθενόπη αγάπη μου, σφίξε με….>>>Σελ 137

Ο Ιούλιος Καίσαρας απελευθερώθηκε και συνέχισε με αποφασιστικότητα και πίστη στα Ρωμαίικα πάτρια,, ευαισθησία στο ωραίο, στην αισθησιακή και συναισθηματική σφαίρα την ιστορία της Ευρώπης.

Η Παρθενόπη γύρισε στην Αλεξάνδρεια και συνέχισε το έργο της Ασκληπιάδας , έγραφε και διαλογιζόταν….Ξεχάστηκε….

Πέρασαν οι  εω’..<<Ο Σφαιρος παντα στο ιδιο σημειο,στο κεντρο των παντων…μεταξυ των δυο αντιθετων καταστασεων,για παντα εν δικαιοσυνη…..το ενα των απιαστων εξισεων,που εξηγουν ολα τα συμβαντα ,παλαια και νεα,το αλλο των υλικων διαστασεων,της φωτιας ,του νερου,της γης και του Αϊδωνέα.>> Σφαιρος =Τελειος

Το Βιβλίο αυτό συγκλονιστικό καταλήγει μια κραυγή απόγνωσης προς κάθε ελεύθερο νου….

Στο Φαρμακονήσι και απέναντι στα Δίδυμα Έλληνες και Τούρκους στρατιώτες ,είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για τις σημαίες τους….φορώντας τις ίδιες στολες, κρατώντας τα ίδια όπλα, έχοντας τα ίδια αφεντικά, στα ίδια χώματα και στις ίδιες θάλασσες μεγαλωμένοι?? Για τη σημαία, για τη θρησκεία, το θεό…..Γιατί??

Την ιδια ήμερα παιδιά, μαννάδες, ρακενδυτοι, κατατρεγμένοι ή αλλοι ζητούν άσυλο, δουλεια, ψωμί, την γη της επαγγελίας Δεν έχουν χαρτια.. ειναι σκλαβοι… Θα τους πάρουν στα σκλαβοπάζαρα και θα δουλεύουν σκληρά στις χωρες της Δημοκρατίας.και πισω στην πατρίδα τους οι αλλοι δουλέμποροι θα περιμένουν κάθε μηνα το μηνιάτικο από την σκλαβιά του μετανάστη..

 

Βιβλιο 5ο ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΣΤΟΧΑΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΚΟΣΜΟΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ –ΠΛΡΗΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ-

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Lulu.com (7 April 2013) ISBN-13 : 978-1300802112 (Εως 2013- 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ)

Το Βιβλίο ,συμπληρωνει τους στοχασμους και τα συμπερασματα του απο προηγουμενη μελετη του(1996 εκδοσεις Δωδωνη) με τιτλο <<Η προσωκρατικη φιλοσοσφία και οι η συγχρονες φυσικες επιστημες –ο Εμπεδοκλης σαν συνδεσμος>>, εγκαινιάζει μια νέα θεωρία της δημιουργίας Σύμπαντος που προσομοιώνει τις πρόσφατες εξελίξεις στη Φυσική και στοχεύει στην απόδειξη ενός νέου δημιουργικού μοντέλου. Προτείνει μια νέα εξήγηση για τις συνθήκες πριν από το Big Bang. Το προτεινόμενο μοντέλο βασίζεται σε μια αυτόματη εκκίνηση χωρίς τίποτα και δεν απαιτεί παρέμβαση. Ένας άπειρος αριθμός Σύμπαντων δημιουργείται από μια κατάσταση χωρίς πεδία, συναρτήσεις, μεταβλητές ή άλλες ιδιότητες, εκτός από την αναπήδηση από ένα εικονικό σε πραγματικό σωματίδιο. Κάθε εικονικό σωματίδιο που μπορεί να αναπηδήσει σε πραγματικό και να ξεκινήσει μια εξελικτική διαδικασία είναι συμβατό με αποδεδειγμένες άυλες ιδέες.

Το βιβλίο εγκαινιάζει την έννοια μιας κατάστασης που ορίζεται ως “πέρα από” που δεν έχει καμία μεταβλητή ή άλλη ιδιότητα, τη δυνατότητα να αναπηδά εικονικά σωματίδια σε πραγματικά. Αυτή η κατάσταση επεκτείνεται στο φαινόμενο Casimir και στην αρνητική ενέργεια που δημιουργείται. Ο συγγραφέας προτείνει τη χρήση της έννοιας του στην κατασκευή νανοτεχνολογίας σε ένα κυκλοτονικό μοντέλο αρνητικής πίεσης Casimir που στοχεύει στην παραγωγή ενέργειας.

Οι ιδέες καθορίζονται με την ανίχνευση της ανατομίας και της φυσιολογίας του νου, την υς….ανάλυση άυλων εννοιών και τη διερεύνηση αφηρημένων πλατωνικών αφηρημένων εννοιών στη σύγχρονη επιστήμη. Ο συγγραφέας συνδέει τις άυλες πλατωνικές ιδέες με την κατάσταση «πέρα από» και τις επιπτώσεις που προκύπτουν από μια τέτοια συνύπαρξη.

Περαιτέρω, με βάση τις γενετικές πληροφορίες κατά τη σύλληψη προτείνεται ένα μοντέλο που εξηγεί την αθανασία.(Σχολιο του ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ)

Συνοπτικά. Τα βιβλία 1 και 5 είναι μελέτες με υψηλό επιστημονικό επίπεδο και απευθύνονται σε μελετητές –ερευνητές .

Τα βιβλία 2,3,4 ειναι θεατρικα εργα απο την ιστορια του ανθρωπου και ειναι απολυτα αναγνωσιμα και απο το μεσο ελληνα αναγνωστη.Συστηνονται ανεπιφυλακτα προς καθε αναγνωστη.Μπορειτε να τα αγορασετε απο τα βιβλιοπωλεια του νησιου μας,απο διαφορους εκδοτικους οικους ή να τα δανειστειτε απο την δημοτικη μας βιβλιουθκη.

Περισσότερα για τον Μιχάλη ΞΥΛΙΝΑ μπορείτε να βρείτε

1/Λεριακά ΝΕΑ

Φ 450 Άρθρο της Ολυμπίας Καραγιωργα

Ιδιο Βιογραφικο σημείωμα από Ιων. Μπελλένη

Φ462 Παρουσίαση του βιβλίου του Ιουλιος Κξαισαρ και Παρθενοπη εν Φαρμακονησω

Φ31/5/2011 Άρθρο <<για μια Λέρο πρότυπο καθαρού νησιού και περιβαλλοντικού σεβασμού>>

Φ Αύγουστος /201 Άρθρο <<Αραβική Αναγέννηση >>

Αδημοσίευτο ……

Λίγες Σκέψεις.

Ο Μιχάλης Ξυλινάς έγραψε τα παραπάνω σε μια περίοδο 1978-2015=37 ετων ,σταθερός στις ανθρωπιστικές του απόψεις . Αγάπη για τον Άνθρωπο (Αναστασία η Ροδίτισσα), αγάπη για την Δημοκρατία (Ο Προμηθεύς εν Τήλω), Αγάπη για τον ερωτά και την ζωή (Ιουλιος Καισαρας). Λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας χρησιμοποιεί ως βάση για την τεκμηρίωση των απόψεων του τους αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους της Προσωκρατικές φιλοσοφικής περιόδου και κυρίως του Εμπεδοκλή καθώς και Λατίνων η Εβραίων ιστορικών . Βαθύς γνώστης των Ελληνικών και όχι μόνο μυστηρίων και των θεοσοφικών συστημάτων. Βαθύτατος όμως γνσώτης και της Δημιουργίας. Γιατρός Δημόσιας Υγείας, βιολόγος, λοιμοξιολογος και Μεγάλος στοχαστής .Φίλος του άλλου Μεγάλου στοχαστή Γιάννη Τζαβάρα-καθηγητη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ,και λάτρη της Εμπεδοκλειας

Φιλοσοφίας.(περισσότερα στοιχεία γι αυτόν στην ιστοσελίδα του και σε πολλές δημοσιευμένες μελέτες του, βιβλία και άρθρα)

Ο Αείμνηστος Ξυλινάς αγάπησε την Λέρο. Κάποια άρθρα του δημοσιευθήκαν στα Λεριακά Νέα. Κατάφερα και βρήκα ένα αδημοσίευτο άρθρο του σχετικά με τις προοπτικές της Λέρου. Ευχαριστώ τον αγαπητό μας συμπατριώτη Μιχάλη Κοντραφούρη που το φύλαξε το χρόνια. Παρά το γεγονός ότι γράφτηκε το 2014 παραμένει επίκαιρο .

 

 

Έρευνα –παρουσίαση από Χρήστο Καρπαθάκη

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις