Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΛειψοί Λειψοί: Νηπιαγωγείο-στολίδι θα υποδεχτεί τους 13 μικρούς μαθητές του νησιού

Λειψοί: Νηπιαγωγείο-στολίδι θα υποδεχτεί τους 13 μικρούς μαθητές του νησιού

106 προβολές

Ίσως ένα από τα πιο ευχάριστα νέα των ημερών μας είναι ότι φέτος θα πάνε στο Νηπιαγωγείο των Λειψών 13 νέα παιδάκια. Σ’ ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της χώρας μας, αυτό των Λειψών, που διαβιούν κάτω από 1.000 κάτοικοι άνοιξε τις πύλες του το Νηπιαγωγείο.

Αυτό έγινε διότι μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που απαιτούνταν προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους που φέτος θα αυξηθούν καθώς θα υπάρξει η δυνατότητα και για ολοήμερο σχολείο.

«Φέτος θα έχουμε στο νηπιαγωγείο και στο προνήπιο 13 παιδιά και του χρόνου 20. Βέβαια αυτό έρχεται ως συνέχεια της πρωτιάς που έχουμε ως Δήμος σε όλη τη χώρα. Είμαστε πρώτοι σε γεννήσεις σύμφωνα με την απογραφή του 2011», σημείωσε σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ1 ο δήμαρχος του νησιού, Φώτης Μάγγος.

Ο κ. Μάγγος τόνισε ότι υπήρξε βοήθεια για να γίνουν όλα αυτά από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπό τον κ. Δημητριάδη Γρηγόρη. «Μετά από μία μικρή καθυστέρηση δύο ημερών θα κάνουμε Αγιασμό σήμερα να ανοίξουμε το νηπιαγωγείο μας γιατί είχε πάρα πολλά θέματα.

Πέρα από την αισθητική παρέμβαση που βλέπετε ότι έγινε με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και την αγάπη και τη συνεισφορά πάρα πολλών ανθρώπων, τη δουλειά που ρίξαμε αυτό το διήμερο που ήταν κλειστό το σχολείο, καταφέραμε με μία μικρή καθυστέρηση να το έχουμε ετοιμάσει. Πέρα λοιπόν από την αισθητική παρέμβαση, κάναμε και μία ουσιαστική παρέμβαση», τόνισε.

Παράλληλα ο δήμαρχος εξήγησε ότι συντελέστηκαν ουσιαστικές εργασίες προκειμένου το νηπιαγωγείο να μπορέσει να φιλοξενήσει τους μικρούς μαθητές. Μάλιστα, η ανταπόκριση ήρθε όταν ο ίδιος είχε συνεργασία με την κυρία Ζαχαράκη ενώ στη συνέχεια υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον διευθυντή του Πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη για την υποστήριξη του εγχειρήματος που θα έχει τελικούς αποδέκτες τα παιδιά των Λειψών.

«Το κτήριο αυτό είχε ένα κατασκευαστικό λάθος. Είχε έναν απορροφητικό βόθρο μέσα στη μέση και απορροφούσαν οι κολώνες υγρασία και ο οπλισμός είχε φθαρεί αρκετά. Το ίδιο και η ταράτσα. Καταργήσαμε τον βόθρο, φτιάξαμε αποχετευτικό καινούργιο και το συνδέσαμε με τον δήμο.

Κάναμε στην ταράτσα μόνωση, περάσαμε καινούργιες σωληνώσεις, καινούργια μπάνια: μπορεί να περάσει και να θα δείξει όλο τον χώρο σιγά – σιγά η κάμερα και νομίζω ότι είναι από τα λίγα νηπιαγωγεία που έχουν αυτή τη λειτουργικότητα και αυτή την αισθητική όπως το δικό μας εδώ στους Λειψούς. Να ξέρετε ότι είμαι και εκπαιδευτικός και πατέρας τεσσάρων παιδιών και μοιραία το βάρος από την αρχή της θητείας μου έχει πέσει εκεί», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μάγγος.

Πηγή: newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις