Αρχική Νέα Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη, αγορά εργασίας – Τι θα πει, πότε θα ανακοινώσει εκλογές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνέντευξη Τύπου για οικονομία, ανάπτυξη, αγορά εργασίας – Τι θα πει, πότε θα ανακοινώσει εκλογές

33 προβολές

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο, Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο: Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας. Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Πρόκειται για την πρώτη θεματική συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, καθώς μέχρι την προκήρυξη των εκλογών αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσουν ακόμη δύο, μια για την εξωτερική πολιτική και άμυνα και άλλη μια για την κοινωνική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά με την οικονομία και την αγορά εργασίας, επειδή αυτοί οι τομείς «καίνε» τους πολίτες και ταυτόχρονα βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας, καθώς η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι ένα ισχυρό ατού της στον δρόμο προς τις εκλογές.

Στόχος είναι να αναδειχθεί όλο το εύρος των επιδόσεων της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας τα τελευταία 3,5 χρόνια και ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι παρά τις διεθνείς κρίσεις η ελληνική οικονομία άντεξε, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στηρίχθηκαν.

Η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα είναι κυρίως απολογιστική, ωστόσο θα σκιαγραφήσει το σχέδιό του για την επόμενη τετραετία με «κορωνίδα» τους καλύτερους μισθούς. Με τη χώρα να μπαίνει στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός αναμένεται να «βγάλει» ειδήσεις ενδεχομένως σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις της επόμενης περιόδου, τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη Δευτέρα θα δώσει μια πρόγευση για όσα θα ανακοινωθούν από τον ίδιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Σχετικά με το σενάριο που έχει πέσει στο τραπέζι για την καταβολή «Δώρου Πάσχα», ύψους 250 – 300 ευρώ, στους ευάλωτους, από την κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν κάτι τέτοιο και σίγουρα δεν θα περιλαμβάνεται στις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το μεσημέρι τηςε Δευτέρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως το συγκεκριμένο μέτρο – έκπληξη εξετάζεται, αλλά βρίσκεται ακόμα σε στάδιο επεξεργασίας από το οικονομικό επιτελείο.

Πότε θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών, αυτές φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» για τις 9 Απριλίου αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, με τις επίσημες ανακοινώσεις να γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο δεκαήμερο μεταξύ 1ης και 10ης Μαρτίου. Οι δεύτερες εκλογές, αν επιβεβαιωθούν αυτές οι ημερομηνίες, θα γίνουν στις 14 Μαΐου, ίδια ημερομηνία με αυτήν την τουρκικών εκλογών.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι στην Τουρκία θα στηθούν κάλπες στις 14 Μαΐου. Το γραφείο του Τούρκου προέδρου έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο με τον Ερντογάν να ανακοινώνει την ημερομηνία κατά τη διάρκεια συνάντησης με νέους στη βορειοδυτική επαρχία Μπρούσα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις