Αρχική Θρησκεία ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 2020

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 2020

από 12nisospress
428 προβολές

Σήμερα, Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, στον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Κυριακής της Ορθοδοξίας, στην οποία συλλειτούργησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.


Μετά την απόλυση τελέστηκε το ειθισμένο Τρισάγιο «ὑπέρ ἀναπαύσεως τῶν ψυχῶν τῶν ὑπέρ τῆς Ὀρθοδόξου ἡμῶν πίστεως ἀγωνισαμένων καί τελειωθέντων ἐν αὐτῇ».
Ακολούθησαν η προσφώνηση του Οικουμενικού Πατριάρχου και η αντιφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, εν πνεύματι αγάπης και ενότητος.
Τέλος, έγινε η λιτάνευση των ιερών εικόνων υπό του Πατριάρχου, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και των Αρχιερέων που συλλειτούργησαν με τους Προκαθημένους.

Στο Φανάρι βρίσκεται και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος, ο οποίος συλλειτούργησε μετά του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.

 

Φωτογραφίες: Ν.Μαγγίνας

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις