Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ξεκινά η μάχη του σταυρού των υποψηφίων της Δωδεκανήσου – Για την Κατερίνα Εμμανουήλ μένουν μόνο οι ανακοινώσεις

Ξεκινά η μάχη του σταυρού των υποψηφίων της Δωδεκανήσου – Για την Κατερίνα Εμμανουήλ μένουν μόνο οι ανακοινώσεις

178 προβολές

Ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες η συγκρότηση των ψηφοδελτίων

Εντός των προσεχών ημερών πρόκειται να ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Ήδη έχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενώ σχεδόν έτοιμα είναι τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, που πιθανόν να ανακοινωθούν και εντός της εβδομάδας.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι διεργασίες στο ΚΚΕ, στο ΜέΡΑ 25, στην Ελληνική Λύση κ.λπ., που κινούνται ιδιαίτερα δραστήρια.

Στη Νέα Δημοκρατία, το ψηφοδέλτιο Δωδεκανήσου είναι σχεδόν έτοιμο. Είναι δεδομένο ότι θα συμμετάσχουν σ’ αυτό οι νυν βουλευτές Μ. Κόνσολας, Β. Υψηλάντης, Μ. Ιατρίδη και Ι. Παππάς, ο Αντ. Γιαννικουρής και η Κατερίνα Εμμανουήλ από τη Λέρο .

Μένει μία θέση γυναίκας κενή στο ψηφοδέλτιο για την οποία φημολογείται (σύμφωνα και με δηλώσεις του προέδρου της τοπικής οργάνωσης κ. Αντ. Αρφαρά) ότι πρόκειται να καταλάβει η κ. Λίτσα Φτακλάκη, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Στο ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου είναι σχεδόν έτοιμο. Θα συμμετάσχουν σ’ αυτό ο νυν βουλευτής κ. Νεκτ. Σαντορινιός, οι πρώην βουλευτές Δ. Γάκης, Ηλ. Καματερός και Γ. Κασσάρας, η Χρύσα Καραγιάννη, ο Γ. Αναστασιάδης

(γιατρός από την Κάρπαθο) και μένει κενή μία θέση γυναίκας, μάλλον από τη Ρόδο.

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το ψηφοδέλτιο ως γνωστόν έχει ανακοινωθεί από την περασμένη Κυριακή και οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν ξεκινήσει τη μάχη του σταυρού. Το απαρτίζουν οι Γ. Νικητιάδης, Φ. Χατζηδιάκος, Π. Κουνάκης, Κ. Γαβαλά, Κ. Βολονάκη, Ελ. Οίκουτα και Μ. Χανιώτης.

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Η απλή αναλογική, με την οποία θα γίνουν οι εκλογές, καθορίζει την στρατηγική των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας σίγουρη την πρωτιά, στοχεύει στις 3 έδρες (τις δύο τις θεωρεί δεδομένες) και γι’ αυτό έχει να κινείται δραστήρια, τόσο ως κομματικός μηχανισμός όσο και σε επίπεδο υποψηφίων.

Στο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει μάχη για την δεύτερη έδρα, ενώ τα στελέχη του ευελπιστούν για την πρωτιά, που αν υπάρξει θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Στο ΠΑΣΟΚ επιδιώκεται η εκλογή ενός βουλευτή, τα στελέχη του οποίου το θεωρούν δεδομένο.

Ελπίδες για μία έδρα υπάρχουν και στα μικρά κόμματα λόγω εκλογικού νόμου, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Πηγή : Ροδιακή

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις