Αρχική Νέα Ελλάδας Κουτσούμπας: Να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: Να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

109 προβολές

Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποίησε στην κεντρική παραλία του Βόλου το ΚΚΕ με την παρουσία του Γ.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα και χιλιάδων μελών του κόμματος και της νεολαίας του στο πλαίσιο της 31ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ που πραγματοποιείται στις Νηές της Μαγνησίας

Παρόντες στην εκδήλωση του Βόλου ήταν και οι Άστορ Γκαρσία, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα , Α’ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «από εδώ, από την εργατούπολη του Βόλου, από την πόλη όπου για 1η φορά τυπώθηκε στα ελληνικά το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» στα 1908, στην εφημερίδα «Εργάτης», από την πόλη των 3 λαϊκών εξεγέρσεων του βολιώτικου προλεταριάτου, στα 1909, το Φλεβάρη του 1921 και τον Ιούνη του 1936, αλλά και των άλλων, μετέπειτα, μεγάλων αγώνων του λαού μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα! Μήνυμα πάλης, αντεπίθεσης και ταυτόχρονα μήνυμα ειρήνης και διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς. Αυτό το μήνυμα, το στέλνουμε μαζί με τους συντρόφους μας από τα Κομμουνιστικά Κόμματα από την Τουρκία, την Ισπανία, το Μεξικό, που βρίσκονται σήμερα μαζί μας. Τους καλωσορίζουμε σ’ αυτήν την κόκκινη νεολαιίστικη λαοθάλασσα, που πλημμύρισε την παραλία του Βόλου».

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη πως «οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις οποίες «φαρδιά πλατιά» έχει βάλει την υπογραφή της η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη και από την αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν νέο «λάδι» στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε βάρος άλλων λαών σε πολλές «γωνιές» του πλανήτη μας. Όπως στην περιοχή του Ειρηνικού, στη μεγάλη «κόντρα» των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού, με την ανερχόμενη δύναμη του καπιταλισμού, την Κίνα.

Οι λαοί ήδη πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές τους. Πότε με το αίμα τους και πότε με την ακρίβεια που «σπάει κόκκαλα»…Πληρώνουν τους νέους πολέμους τους για τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, το ξαναμοίρασμα του κόσμου».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζοντας είπε ότι «από αυτό το βήμα, στο Βόλο, απαιτούμε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκληματικών σχεδιασμών! Να κλείσουν αμέσως οι αμερικάνικες βάσεις που βρίσκονται στη Θεσσαλική γη, εδώ κοντά στο Στεφανοβίκειο Βόλου, αλλά και στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στον ‘Αραξο και αλλού. Τώρα όλοι να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τμήματα των ελληνικών δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων, όπως στη Σαουδική Αραβία, στις χώρες των Βαλκανίων και αλλού. Όχι στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Τώρα όλοι να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!»

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας υπενθύμισε ότι «με την ταξική πάλη γυρίζει ο τροχός της ιστορίας» και τόνισε ότι «μέσα από την πάλη, η νεολαία και ο λαός μπορεί να αλλάξει τους αρνητικούς συσχετισμούς, να εμποδίσει χειρότερα μέτρα, να κερδίσει ανάσες ανακούφισης, αλλά και να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να στείλει αυτό το άδικο, σάπιο και βάρβαρο σύστημα των πολέμων και της εκμετάλλευσης, μια και καλή στη θέση που του πρέπει: Στο “χρονοντούλαπο της Ιστορίας”! Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη όχι μόνο στη ΝΔ, που με σημαία την πολιτική σταθερότητα συνεχίζει να φορτώνει βάρη στο λαό, μεγαλώνοντας την αστάθεια και την ανασφάλεια στη ζωή του, αλλά και σε εκείνους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που διαφημίζουν πως με μια άλλου «χρώματος» αντιλαϊκή κυβέρνηση θα ανθρωπέψει η ζωή μας. Κοροϊδεύουν χοντρά το λαό όταν του λένε ή όταν υπονοούν, ότι δήθεν αυτοί θα μειώσουν τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια. Ότι αυτά δήθεν είναι μόνο πολιτικές του νεοφιλελεύθερου μοντέλου της ΝΔ και όχι της δικής τους σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης…»

Επίσης στην ομιλία του ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι “αν ήθελαν πράγματι να ανακουφίσουν το λαό από τη φτώχεια θα είχαν όλοι τους στηρίξει τις προτάσεις του ΚΚΕ: Το μέλημά τους, όμως, δεν είναι η πραγματική ανακούφιση του λαού, αλλά η προσπάθεια για άλλη μια φορά να υφαρπάξουν την ψήφο του στις εκλογές που κοντοζυγώνουν και που όλα προς το παρόν δείχνουν ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβρη”.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «το ΚΚΕ “συγχωροχάρτι” στα παλιά και νέα εγκλήματα που σχεδιάζονται σε βάρος του λαού δεν θα δώσει! Θα συνεχίσουμε την πάλη μας για την ενημέρωση και την οργάνωση του λαού, που είναι ο μόνος που μπορεί και να τους στριμώξει σήμερα και να ανοίξει το δρόμο για να χαράξουμε άλλη «ρότα» για τον τόπο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων».

Ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπενθύμισε ακόμη ότι «από το 1952, Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται μαζί μέσα στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν προσφέρει καμιά ασφάλεια. Χρόνο με το χρόνο, δυναμώνουν οι απειλές για τους λαούς των δύο χωρών. Απειλές, που προκύπτουν και μέσα από το ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Απειλές που εκδηλώνονται μέσα από τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων για γεωπολιτικά στηρίγματα, για μερίδια αγορών, για τον ενεργειακό πλούτο.

Αυτή η κατάσταση δεν είναι μονόδρομος για τους λαούς! Οι λαοί Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να χαράξουν ένα μέλλον ειρηνικό, με συνεργασία και φιλία, με ισότιμες αμοιβαίες σχέσεις, μακριά από ξένους “προστάτες” και “επιδιαιτησίες”, μακριά από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, με σεβασμό των συνόρων, των διεθνών συνθηκών που τα καθορίζουν, χωρίς “θερμά επεισόδια” και πολεμικές αναμετρήσεις!

Αυτό το δρόμο, της ειρήνης, της κοινής πάλης των λαών ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στον καπιταλισμό και σε όλους εκείνους και εκείνα που «χαντακώνουν» το μέλλον της νεολαίας και των λαών, αυτό το δρόμο τον βαδίζουμε μαζί οι κομμουνιστές της Ελλάδας, με τους κομμουνιστές της Τουρκίας, της Ισπανίας, του Μεξικού, με τους κομμουνιστές και τους λαούς σε όλη την Ευρώπη, σε όλες τις ηπείρους, σε όλο τον κόσμο. Είναι ο δρόμος του προλεταριακού διεθνισμού, της κοινωνικής ανατροπής και της πραγματικής ανάστασης των λαών! Είναι ο δρόμος της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού!»

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις