Αρχική Νέα Ελλάδας Κουτσούμπας: Απαράδεκτο και επαίσχυντο το νομοσχέδιο για την υγεία

Κουτσούμπας: Απαράδεκτο και επαίσχυντο το νομοσχέδιο για την υγεία

75 προβολές

«Απαράδεκτο» και «επαίσχυντο» χαρακτήρισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, σημειώνοντας ότι «πρέπει να βρει την αντίδραση όλου του ελληνικού λαού».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε σήμερα, στην έδρα της ΚΕ του κόμματος, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αποτελούμενη από τους Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο, Παναγιώτη Παπανικολάου, γγ, Παγώνη Ματίνα, Α’ αντιπρόεδρο, Γαλανόπουλο Γιάννη, Τοσονίδου Δέσποινα και Σταματέλου Δήμητρα. Συμμετείχε, ακόμη, το μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας της ΚΕ του ΚΚΕ Γιώργος Σιδέρης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση και συζήτηση αναφορικά με το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη. Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «το ΚΚΕ θεωρεί αυτό το νομοσχέδιο για την υγεία, που έφερε η κυβέρνηση για διαβούλευση και ετοιμάζεται να το φέρει και στην Ολομέλεια της Βουλής στη συνέχεια, ως απαράδεκτο και επαίσχυντο και πρέπει να βρει την αντίδραση όλου του ελληνικού λαού, όχι μόνο δηλαδή να απορριφθεί από εσάς τους υγειονομικούς -που ήδη το έχετε κάνει- αλλά από το σύνολο του ελληνικού λαού και να κινητοποιηθεί γι’ αυτό. Να μην έρθει καν στη Βουλή λέμε εμείς, αλλά και αν τολμήσει και το φέρει, να απορριφθεί».

Ο ίδιος εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του κόμματος στην ΟΕΝΓΕ, σε όλους τους υγειονομικούς «που δίνετε μία τέτοια δύσκολη μάχη και να καταγγείλουμε ταυτόχρονα την επίθεση, τις διώξεις που δέχεται και η ΟΕΝΓΕ, στο πρόσωπο της προέδρου της Ομοσπονδίας, που είναι απαράδεκτες μόνο και μόνο επειδή διεκδικείτε το αυτονόητο, την προστασία δηλαδή και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ από την πλευρά της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε μετά τη συνάντηση πως «συναντηθήκαμε με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, (προκειμένου) να εκφράσουμε την ομόφωνη αντίθεσή μας σε αυτό το νομοσχέδιο που είναι νομοσχέδιο ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στην δωρεάν υγεία, που χτυπάει τον πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Σε ό,τι μας αφορά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη φτάσει καν στη Βουλή, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά εφόσον φτάσει, από την συζήτηση που θα γίνει να μην ψηφιστεί».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Καλούμε όλον τον λαό σε αυτήν την κατεύθυνση γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που πρώτα απ’ όλα αφορά τους ασθενείς, τον λαό και δεύτερον τους γιατρούς, τους υγειονομικούς στο δημόσιο σύστημα υγείας. Θα ακολουθήσουν σήμερα συναντήσεις και με τα υπόλοιπα κόμματα ακριβώς για να αναδείξουμε την αντίθεσή μας και τις συνέπειες και τις επιπτώσεις σε βάρος των ασθενών και των υγειονομικών».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις