Αρχική Νέα Ελλάδας Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε τα self τεστ – Αναλυτικά όλα τα βήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Κορονοϊός: Πώς θα κάνουμε τα self τεστ – Αναλυτικά όλα τα βήματα – ΒΙΝΤΕΟ

196 προβολές

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα παραληφθούν τα ατομικά τεστ κορονοϊού (self test), τα οποία θα χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στα σχολεία. Η ΕΡΤ παρουσίασε πώς να τα κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Τα τεστ είναι δύο ειδών, όπως ανέφερε ο Εισαγωγέας Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων, Κώστας Μαριάκης. Το ένα είναι ρινικό και το άλλο είναι τεστ σάλιου.

Ρινικό TEST

Το πρώτο περιλαμβάνει μπατονέτα – στυλεό, τη δοκιμαστική πλακέτα όπου θα τοποθετηθεί το επίχρισμα, το φιαλίδιο με το υγρό και το σακουλάκι απόρριψης.

Με καθαρά χέρια:

  • βάζουμε τη μπατονέτα περίπου 4 εκ. μέσα στο ρουθούνι, κοιτώντας ψηλά
  • περιστρέφουμε 5-6 φορές και επαναλαμβάνουμε στο άλλο ρουθούνι
  • τοποθετούμε το στυλεό μέσα στο υγρό και περιστρέφουμε για 15’
  • μετά πιέζουμε το στυλεό όπως είναι μέσα στο φιαλίδιο με το υγρό και μετά το απορρίπτουμε στο σακουλάκι
  • έπειτα ρίχνουμε τέσσερις σταγόνες στην πρώτη ειδική θέση της δοκιμαστικής πλακέτας και την αφήνουμε 10 με 15 λεπτά μέχρι να δείξει αποτέλεσμα
  • έπειτα απορρίπτουμε και το φιαλίδιο στο σακουλάκι

Τεστ σάλιου

Στο τεστ σάλιου η διαδικασία είναι η ίδια απλά λαμβάνεται δείγμα από το στόμα μέσα στην ειδική χοάνη, που υπάρχει στο κιτ, η οποία συνδέεται με το φιαλίδιο με το υγρό. Ανακινούμε το φιαλίδιο το αφήνουμε ένα λεπτό και μετά μεταφέρουμε 4 σταγόνες στην πλακέτα.

Δείτε αναλυτικά πως θα κάνουμε τα ατομικά τεστ:

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις