Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑστυπάλαια Κομισιόν: Αστυπάλαια, Καστελλόριζο πράσινα νησιά έως το 2030 – Νησί πρότυπο αποτελεί η Τήλος

Κομισιόν: Αστυπάλαια, Καστελλόριζο πράσινα νησιά έως το 2030 – Νησί πρότυπο αποτελεί η Τήλος

από 12nisospress
294 προβολές

H Κομισιόν παρουσίασε τα 30 νησιά που θα γίνουν ανανεώσιμα και ανεξάρτητα έως το 2030

Τα 30 νησιά και νησιωτικά συμπλέγματα που πρόκειται να πετύχουν πλήρη ενεργειακή ανεξαρτησία έως το 2030, επιβεβαίωσε η Κομισιόν. Πρόκειται για νησιά από 10 κράτη μέλη, τα οποία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΕ “30 Renewable Islands for 2030”.

Όσον αφορά τη χώρα μας, νησί-πρότυπο αποτελεί η Τήλος, που τροφοδοτείται πλέον αποκλειστικά από ΑΠΕ. Στη λίστα εντάσσονται πλέον η Αστυπάλαια, η Λέσβος, η Ικαρία, το Καστελόριζο και τα Ψαρά.

Τα νησιά που επιλέχθηκαν, θα λάβουν μέσα στα επόμενα 3 χρόνια από την Ε.Ε. ενίσχυση για να επιτύχουν τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια.

Σημειώνεται ότι, κάθε νησί θα έχει λόγο στη διαμόρφωση των βέλτιστων πρακτικών για να πετύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας, χωρίς δεσμευτικά μέτρα από την Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι, η πρόσκληση για τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από την Επίτροπο Ενέργειας, τον Ιούνιο 2023 σε φόρουμ της ΕΕ, στην Εσθονία.

Πηγή mononews.gr/

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις