Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ιωάννη Παππά για την λειτουργία της επιτροπής παραμεθορίου και την έκδοση golden visa.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Ιωάννη Παππά για την λειτουργία της επιτροπής παραμεθορίου και την έκδοση golden visa.

από 12nisospress
154 προβολές

O κ. Παππάς με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ν. Μηταράκη, ζητάει να υπάρχει μεταβατική διάταξη για την έκδοση golden visa στις παραμεθόριες περιοχές, για τους επενδυτές-κατοίκους τρίτων χωρών, που έχουν υποβάλλει αίτηση ή θα υποβάλλουν αίτηση μέχρι το τέλος του έτους στην Επιτροπή άρσης απαγόρευσης δικαιοπραξιών Παραμεθορίου της Αποκεντρωμένης διοίκησης. (Επιτροπή αρ. 26 Ν.1892/1990)

Δεδομένου ότι η εν λόγω επιτροπή αποφαίνεται επί των αιτημάτων μετά την πάροδο τουλάχιστον τεσσάρων με πέντε μηνών , χρονικό διάστημα αποτρεπτικό για αρκετούς επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορά εμπράγματου δικαιώματος και προκειμένου να μην ματαιωθούν συναλλαγές προς απόκτηση golden visa με αντικείμενο κατώτερο των 500.000€, ο κ. Παππάς ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς να προβλεφθεί μεταβατική διάταξη εξαίρεσης της μεταβολής του ορίου χορήγησης golden visa στις συναλλαγές για τις οποίες έχει ήδη υποβληθεί ή θα υποβληθεί εντός του έτους αίτημα άρσης της απαγόρευσης παραμεθορίου ενώπιον της ως άνω Επιτροπής.

Επιπλέον με την κοινοβουλευτική αναφορά ζητεί να ρυθμιστεί νομοθετικά ,όσον αφορά την λειτουργία της επιτροπής, η υποχρέωση έκδοσης απόφασης άρσης απαγόρευσης εντός μηνός από την αίτηση.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις