Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Κοινή Ανακοίνωση Υγειονομικών Κω: Καλούμε τους λαλίστατους κατά τα άλλα διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Κοινή Ανακοίνωση Υγειονομικών Κω: Καλούμε τους λαλίστατους κατά τα άλλα διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους

92 προβολές

Ιατρικός Σύλλογος Κω

Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών ΓΝ-ΚΥ Κω

Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ ΚΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με απογοήτευση και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε για πολλοστή φορά διορισμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου να προβαίνει σε δηλώσεις, με στόχο να προκαταλάβει και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, σχετικά με τα υπαρκτά και διαρκώς οξυνόμενα προβλήματα του νοσοκομείου μας.

Η προσφυγή στα ΜΜΕ κάθε φορά που αναδεικνύονται οι συσσωρευμένες αστοχίες της διοίκησης και η θρασύτατη εξαπόλυση αναπόδεικτων μέχρι σήμερα κατηγοριών, δηλώνει αν όχι προφανή ανεπάρκεια, τουλάχιστον αδυναμία  διαχείρισης των ευθυνών και δυνατοτήτων που η τοποθέτηση σε διοικητική θέση προϋποθέτει. Είναι εμφανής από το ύφος και περιεχόμενο των δηλώσεων, η αγωνιώδης προσπάθεια να καταδειχθούν οι εργαζόμενοι σε αποκλειστικούς υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης του νοσοκομείου.

Συμφωνούμε ότι η διατήρηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού αποτελεί αυτονόητα πρώτιστη προτεραιότητα, ωστόσο μετά λύπης αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές επιλογές των τελευταίων ετών δεν υπηρετούν αυτό το σκοπό.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, οι ιδιώτες ιατροί αλλά και οι απλοί πολίτες, εδω και χρόνια δίνουν καθημερινή και άνιση μάχη με τις ελλείψεις και την υποχρηματοδότηση των δομών υγείας, τόσο σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού όσο και σε επίπεδο δομών και υλικών.

Είναι επιβεβλημένο προκειμένου να προασπίσουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εμείς οι υγειονομικοί στο σύνολό μας υπηρετούμε με όσες εφεδρείες μας έχουν απομείνει, να ζητήσουμε θεσμικά την προστασία της πολιτείας και των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Καλούμε τους λαλίστατους κατά τα άλλα διοικούντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παλέψουν μαζί μας για το μέλλον της υγείας στο νησί και όχι να αναλώνονται σε κινήσεις εντυπωσιασμού που δεν προσφέρουν όσα είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του έργου μας!

Για το ΔΣ ΙΣΚΩ η Προεδρος Μαρια Φρατζακη

Για το ΔΣ ΣΝΙ ΚΩ η Πρόεδρος Κατερινα Γαβαλα

Για το ΔΣ ΣΕ ΓΝ ΚΥ ΚΩ η Προεδρος Γαρυφαλλιά Καρανάσιου

Κως 04/04/2022

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις