Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑγαθονήσι Κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων σε 3 ακριτικά νησιά για την παροχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Κλιμάκιο των Ενόπλων Δυνάμεων σε 3 ακριτικά νησιά για την παροχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

από 12nisospress
421 προβολές

Η διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τη μη κερδοσκοπική εταιρεία HOPEgenesis ταξίδεψε σε 3 διαφορετικά ακριτικά νησιά για να βοηθήσουν ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το πρόβλημα αντιμετώπισης της υπογονιμότητας αλλά και της εν τοις πράγμασι παροχής κάθε βοήθειας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή έχει ψηλά στις προτεραιότητές της η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με έμφαση τα ζευγάρια που διαμένουν σε ακριτικά νησιά και δεν γίνεται να ταξιδεύουν στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, τον Οκτώβριο του 2020 το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας HOPEgenesis, προχωρώντας από κοινού σε δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως την ενίσχυση των πληθυσμών 24 ακριτικών νησιών της χώρας.

Συγκεκριμένα το Πολεμικό Ναυτικό παρέχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας σε γυναίκες του προγράμματος που είναι μόνιμοι κάτοικοι 24 ακριτικών νήσων, ενώ η εταιρεία HOPEgenesis τους παρέχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής κλπ.

Η πρωτοβουλία αυτή πλέον αγκαλιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο από την Παρασκευή 9 έως την Κυριακή 11 Ιουνίου έστειλε διακλαδικό κλιμάκιο προσωπικού της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και μελών της HOPEgenesis, στην Σάμο, στους Φούρνους και στο Αγαθονήσι, με σκοπό την ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού επί θεμάτων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το κλιμάκιο ,το οποίο αποτελείτο από 3 στελέχη της διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) και 6 μέλη της HOPEgenesis, μεταφέρθηκε στα νησιά με το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΠΗΓΑΣΟΣ, και παρείχε ενημέρωση στους κατοίκους στα εξής αντικείμενα:

  • Την οργάνωση, δομή και την λειτουργία της ΜΙΥΑ.
  • Τις τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.
  • Την συνεργασία μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και της εταιρείας HOPEgenesis, με σκοπό την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα την ενίσχυση των πληθυσμών 24 ακριτικών νησιών της Χώρας.
  • Την παροχή υπηρεσιών για την υποστήριξη του μόνιμου πληθυσμού των εν λόγω νησιών, με κάλυψη των εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών και διαμονής από την HOPEgenesis.
  • Τον τρόπο διαχείρισης περιστατικών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του ΓΕΕΘΑ, η ΜΙΥΑ λειτουργεί από τις 27 Μαρτίου 2017 σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σε ειδική πτέρυγα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους δικαιούχους ιατρικής περίθαλψης και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, συμβάλλοντας στην άρση προβλημάτων υπογονιμότητας των στελεχών τους.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις