Αρχική Νέα Κόσμου Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες

Κλειστά τα σύνορα της Αυστραλίας για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες

218 προβολές

Για ακόμη τρεις μήνες η Αυστραλία θα κρατήσει κλειστά τα σύνορά της, παρόλο το ποσοστό διασποράς του ιού που είναι  μικρότερο από 1%, γεγονός που αφορά άμεσα την Κάλυμνο, καθώς ζουν εκεί χιλιάδες μετανάστες από το νησί,  το οποίο θα επηρεάσει σημαντικά την τοπική οικονομία, καθώς δεν αναμένεται να έρθουν οι ομογενείς για διακοπές, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που μεταναστεύουν “εποχιακά” στην μακρινή ήπειρο, όταν υπάρχει ζήτηση για εργασία. 

Η Αυστραλία κρατά κλειστά τα σύνορά της, σε ένα μέτρο που αναμένεται να αρθεί τελευταίο μεταξύ αυτών που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κλειστά για τουλάχιστον τρεις ακόμα μήνες θα παραμείνουν τα σύνορα της Αυστραλίας, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόκειται για ένα μέτρο μάλιστα που θα είναι από τα τελευταία (ίσως και το τελευταίο) που θα αρθούν, από όσα έχουν ληφθεί με στόχο να αποφευχθεί νέα έξαρση του ιού στην Αυστραλία.

Την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης εξήγηση και ενέκρινε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος, καθηγητής Μπρένταν Μέρφι, λέγοντας: Η διεθνής κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τέτοια όπου οποιαδήποτε χαλάρωση των συνοριακών μέτρων θα ήταν πολύ επικίνδυνη“.

Μετά από 11 σερί μέρες, όπου η αναφορά σχετικά με τον ρυθμό διασποράς της λοίμωξης έκανε λόγο για δείκτη μικρότερο του 1%, η Αυστραλία φαίνεται να ακολουθεί επιτυχημένα την επιπεδοποίηση της καμπύλης, χωρίς όμως να έχει πρόθεση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Για την ώρα, οι Αυστραλοί καλούνται να μείνουν στο σπίτι, έχοντας τη δυνατότητα μόνο για ψώνια, ιατρικά ραντεβού, σχολείο, εργασία και άσκηση, με τις συναθροίσεις να περιορίζονται στα δύο άτομα. ενώ παμπ, κινηματογράφοι και γυμναστήρια παραμένουν κλειστά. Πηγή: news247.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις