Αρχική Νέα Ελλάδας Κίνημα Αλλαγής: Το μήνυμα Ανδρουλάκη για τα ψηφοδέλτια και το τέλος των ισορροπιών στις λίστες

Κίνημα Αλλαγής: Το μήνυμα Ανδρουλάκη για τα ψηφοδέλτια και το τέλος των ισορροπιών στις λίστες

95 προβολές

Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής, μπορεί να είναι στην περιφέρεια που επιθυμεί, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – Οι όροι που βάζει

Ένα πράγμα φρόντισε να ξεκαθαρίσει σχεδόν από την αρχή ο Νίκος Ανδρουλάκης και το επαναλαμβάνει σε κάθε ενδιαφερόμενο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής για τα ψηφοδέλτια του κόμματος στις επόμενες εκλογές. Όποιος θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής, μπορεί να είναι στην περιφέρεια που επιθυμεί, ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπό έναν όρο: να μην θέτει καμία προϋπόθεση για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου στο οποίο θα συμμετάσχει.
Η Χ. Τρικούπη έχει εκπεφρασμένη άποψη επ’ αυτού και τώρα που η εκλογολογία φούντωσε, ανεβάζοντας το θερμόμετρο και το ενδιαφέρον των επίδοξων πολιτευτών (και των νυν βουλευτών φυσικά), η πολιτική, που θα ακολουθηθεί και οι κανόνες είναι προσδιορισμένοι ώστε να μην υπάρξει περιττές γκρίνιες και τριβές.
Όλοι οι επιφανείς και προβεβλημένοι παράγοντες του κόμματος, τα κορυφαία στελέχη, νυν και πρώην βουλευτές που δεν εμπίπτουν σε κάποιο κώλυμα για να είναι υποψήφιοι γενικά, θα επιλέξουν χωρίς προαπαιτούμενα και θα τοποθετηθούν στην περιφέρεια που επιθυμούν για να δώσουν τη μάχη του σταυρού.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Ανδρουλάκης θέλει να αποφύγει μία ατέλειωτη εσωστρέφεια και επιμέρους κόντρες. Και ταυτόχρονα να δώσει την ευκαιρία σε όλα τα στελέχη να μπουν στη μάχη και να «προσθέσουν», χωρίς να νιώθουν ότι είναι χαμένα από χέρι και δεν έχουν ελπίδα να διεκδικήσουν κάτι καλό στις εκλογές.

Με την απλή αναλογική άλλωστε και εφόσον τα σημερινά δημοσκοπικά ποσοστά επιβεβαιωθούν πάνω κάτω, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ίσως και 50 βουλευτικές έδρες και ενδεχομένως και παραπάνω, όπερ σημαίνει ότι υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για πολλούς.

Αυτό που θέλει επίσης να αποφύγει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι να χρεωθεί «μαγείρεμα» των λιστών και τεχνητούς αποκλεισμούς στελεχών, που προέρχονται από εσωκομματικά στρατόπεδα, τα οποία δεν ήταν μαζί του στη μάχη της αρχηγίας. Η αίσθηση που δινόταν παλαιότερα – από δεκαετίες ίσως – ότι οι λίστες διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να ευνοούν κάποιους και να κόβουν τις πιθανότητες άλλων, δεν χωρά, διαβεβαιώνει η Χ. Τρικούπη, στη λογική της σημερινής ηγεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει διαμηνυθεί σε στελέχη που ήταν συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά και είχαν στοχεύσει σε κάποια περιφέρεια, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές όπου επιθυμούν.

Για παράδειγμα παράγοντες όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και άλλοι, θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, με βάση τα αρχικά τους σχέδια και δεν πρόκειται η σημερινή ηγεσία να αλλάξει κάτι.

Από την άλλη, με τον τρόπο αυτό ο κ. Ανδρουλάκης διαμορφώνει και το πλαίσιο για να αποτρέψει πιθανές πιέσεις από σημερινούς βουλευτές, που ίσως σκεφτούν να ζητήσουν κάποιου είδους «προστασία» από την ηγεσία, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η επανεκλογή τους. Τέτοια «μέριμνα», δεν πρόκειται να υπάρξει, λένε συνεργάτες του προέδρου για να σταματήσουν εν τη γεννέσει τους τέτοια αιτήματα.

Μάλιστα σημειώνεται αρμοδίως ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει θέσει και περιορισμούς, πρώτα απ’ όλα σε δικούς του συνεργάτες και στελέχη του επιτελείου του, αφού ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν ασυμβίβαστα, ώστε όποιος είναι σε καίριες θέσεις στο κόμμα να μην μπορεί να θέσει και υποψηφιότητα για βουλευτής.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις