Αρχική Νέα Ελλάδας Κικίλιας: Θα γίνουν 4.373 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

Κικίλιας: Θα γίνουν 4.373 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ

196 προβολές

Την θωράκιση του ΕΣΥ με κλίνες ΜΕΘ και ανθρώπινους πόρους ανέλυσε ο υπουργός Υγείας  μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών  και Διαφάνειας της Βουλής, εν μέσω πανδημίας και αναμένοντας το τρίτο κύμα.

Το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα 1.303 ΜΕΘ και συνεχίζεται η προσπάθεια ενίσχυσής του με άλλες 120 κλίνες ΜΕΘ από τις 174 από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» τις επόμενες ημέρες. Εκ των υφιστάμενων οι 667 είναι ΜΕΘ- Covid, οι 636 είναι nonCovid. «Έχουμε υπερδιπλασιάσει ήδη τις κλίνες εντός πανδημίας και έχουμε μηδέν αναμονές σε κλίνες ΜΕΘ εντός πανδημίας» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη δωρεά της 50 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και τη Βουλή των Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε στις 9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, από το οποίο 4.000 είναι νοσηλευτές και σύμφωνα με την δέσμευση του πρωθυπουργού, αυτοί θα  μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις για 1.423 μόνιμους γιατρούς.

  • 219 θέσεις μόνιμες λοιπού προσωπικού είναι σε εξέλιξη.
  • 250 θέσεις ειδικευμένων νοσηλευτών και 700 θέσεις νοσηλευτών, επιλαχόντες από την προκήρυξη 2Κ, με ειδική ρύθμιση θα προσληφθούν και αυτοί.

Αναφορικά με το testing, ο κ. Κικίλιας εκτιμά ότι από την αρχή της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν 4.200.000 τεστ και με την βοήθεια των ΚΟΜΥ.

Σχετικά με την καταγραφή των κρουσμάτων, ο υπουργός περιέγραψε το μητρώο που τηρείται κατ’ αρχάς από την ΗΔΙΚΑ, αλλά ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, χαρακτηρίζοντάς το  χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της Covid. Ο ίδιος  διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχουν δύο συστήματα καταγραφής, ένα υπάρχει σύστημα καταγραφής, καταλήγει στο μητρώο της ΗΔΙΚΑ, το ένα μητρώο το οποίο έχουμε, η δυνατότητα του ΕΟΔΥ να τηρεί στοιχεία στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης και βέβαια της ιχνηλάτησης, την οποία την κάνει τελικά η Πολιτική Προστασία». Επικαλούμενος και τις δηλώσεις επιστημόνων ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε στην ομιλία του ότι «όλα τα θετικά κρούσματα είναι καταγεγραμμένα και καταλήγουν στο μητρώο Covid».

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις